Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:15 25.04.2023 Anna Sol Jørgensen

Flere end 1.000 kulturfolk til Løkke: Vi har ikke tillid til Jon Stephensen

Flere end 1.000 kulturfolk til Løkke: Vi har ikke tillid til Jon Stephensen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jon Stephensen er ikke i stand til at varetage sin post som kulturordfører.

Det er budskabet i et brev, som flere end 1.000 kulturfolk har underskrevet og sendt til Jon Stephensens partiformand, Lars Løkke Rasmussen. TV 2 har fået tilsendt brevet, der blandt andet lyder:

”Dette er et samlet brev fra alle os i den kulturelle branche, der er bekymrede for jeres nuværende kulturordførers integritet og inhabilitet. Dette er et mistillidsvotum til jeres kulturordfører Jon Stephensen. Et mistillidsvotum til jeres ordfører, der har et mildest talt problematisk forhold til sin tidligere branche.”

Brevet er underskrevet af blandt andet skuespillere, producenter, kommunikationsfolk, kulturjournalister, lydteknikere, scenografer og forestillingsledere.

Det er sendt i forbindelse med den seneste sag om Jon Stephensen, der har skrevet til et 19-årigt kvindelig medlem af Moderaternes ungdomsorganisation, at hun er ”smuk med den lækreste krop”. Sagen er bare den seneste i en række af sager, der har kastet lys over Jon Stephensens foretagender i sin tid i den danske kulturindustri. TV 2 har tidligere beskrevet, hvordan Stephensen ifølge en lang række kilder fra teaterbranchen, som Stephensen var en del af i mange år, skabte et ubehageligt arbejdsmiljø med trusler, magtmisbrug og grænseoverskridende adfærd i sin tid på teatret Aveny-T. Her var Stephensen direktør.

Sagen med det unge medlem af Moderaterne har fået Lars Løkke Rasmussen til at indkalde Jon Stephensen til møde, der blev afsluttet i nat. Efterfølgende lød det fra Lars Løkke Rasmussen, at Jon Stephensen søger selvbetalt orlov resten af folketingsåret.

Opdateret kl. 12:52: Det fremgik tidligere, at brevet havde 856 underskrifter. Det tal er steget i løbet af dagen.

SENESTE NYT

Flere nyheder