850 kroner – ingen lavere

Det er lidt som et ti-kroners marked. Når du træder ind i butikken, så koster alt det samme. Hos 'Pressebureauet tekst og foto' i Valby sælger de dog ikke kiks, karklude eller orientalske lys.

De sælger journalistik. Artikler, fotos, pressemeddelelser og layout. Uanset hvilket emne, du spørger om i butikken, så har ægteparret Charlotte og Claus Lundberg varen.

Og prisen er altid 850 kroner. Du kan faktisk få en artikel med foto for den pris.

"Hemmeligheden bag konceptet er systematik," hedder det blandt andet i den pressemeddelelse, som parret har sendt ud over hele landet.

Claus Lundberg var tidligere redaktionschef for internetportalen ask-alex.dk. En hjemmeside for gør-det-selv-folket. Her opdagede den DJH-uddannede journalist, at man kunne lave rigtig mange artikler på meget kort tid, hvis man bare genbrugte lidt, rubbede neglene og kendte kilderne.

Da ask-alex.dk gik konkurs i marts i år, blev Charlotte og Claus Lundberg enige om at prøve konceptet ‘Alt for 850 kroner'.

Det har blandt andet provokeret freelancere. For hvordan kan de gøre det så billigt? Og navnligt: Hvorfor vil de gøre det så billigt?

"Når det kommer til stykket, holder vi nøjagtig samme timeløn som de andre freelancere. Vi har et stort idekatalog fra ask-alex, og vi kender eksperterne," siger en veloplagt Claus Lundberg, da JOURNALISTEN ringer.

Der er også andre journalister med et fast stofområde og rappe fingre. Men der er formodentlig ingen, der kan lave en artikel og et foto på en times tid?

"Det er selvfølgelig også en satsning det her," siger Claus Lundberg, der er ked af, at det bliver opfattet som dumping.

"Men jeg vil meget gerne vise regnskabet frem næste år. Så kan vi se, hvad den reelle timeløn er. Hvis den er 100 kroner, er det selvfølgelig ikke så godt."

Så er det dumping?

"Ja, det må man sige."

Se eksempler på journalistik samt mere om konceptet på http://www.tekstogfoto.dk/

0 Kommentarer