Min tur i mediemøllen

77-årige Per havnede i shitstorm om bare numser ved badesø: Det var fis og ballade

”Jeg vil ikke gøre nogen noget ondt. Det skal altså være skæg og ballade,” siger Per Rosted Bang, der havnede i en shitstorm om retten til at nøgenbade

Per Rosted Bang er sådan en type, der har svært ved at holde tilbage med sine jokes.

Sådan ser han i hvert fald sig selv, og sådan mener han også, at de folk, der kender ham, altid ser ham.

Så når en video med ham går viralt og når ud til over 650.000 mennesker på TV 2 Østjyllands Facebook-side, er der en god chance for, at seerne ikke kender ham og ikke fanger hans humor.

Og det var nok også en af grundene til, at han i omtrent tre uger modtog en masse røg for sine udtalelser.

Min tur i mediemøllen

Journalisten har spurgt en række personer, hvordan det føles at være på den anden side af mediernes spørgsmål og brugernes vrede kommentarer.

For han fastholder, at det var humoristisk ment, da han i februar sagde til TV 2 Østjylland, at de nøgenbadende gæster ved Almind Sø i Silkeborg måske skulle ”stå derhjemme og tage tøjet af, kigge sig selv i spejlet og spørge: Er det her nu også en god idé” og at de heller ikke var ”specielt attraktive”.

Var vist for alvorlig

For ordene blev ifølge ham opfattet som respektløse, men han var sådan set bare ude på at lave lidt sjov.

”Man skal nok have et andet ansigtsudtryk, når man siger de ting der. Jeg var vist meget, meget alvorlig. Men altså, jeg laver skæg og ballade med mange ting, og får også at høre for det en gang imellem. Men jeg kan bare ikke lade være,” siger han.

Både i kommentarsporene på Facebook og ude i virkeligheden blev Per Rosted Bangs kommentarer mødt med kritik.

“Jeg er en af dem, som ikke er så køn at kigge på, men jeg er da glad for, at der er nogen, der også ser mig i dagens Danmark, og at vi ikke alle er som YouTuber’ne og Instagrammerne, som er åleslanke og retoucherede og gør alt muligt for at se godt ud,” sagde en af nøgenbaderne, Rune Schjødt, i et interview til TV 2 Østjylland.

Per Rosted Bang fastholder over for Journalisten, at han skam mener, at det for ham er for meget med alle de nøgenbadende gæster dernede ved søen.

Jeg vil ikke gøre nogen noget ondt. Det skal altså være skæg og ballade.
Per Rosted Bang

Men mere alvorligt skulle det altså ikke tages.

Joke om strygebræt fik ham i ruden

Det var da også en tilstræbt morsomhed i kommentarsporet under en artikel i Midtjyllands Avis, der overhovedet fik TV 2 Østjylland til at tage fat i Per Rosted Bang, fortæller han:

”Jeg skrev, at for nogle af de her gamle mennesker, der render rundt derude, ville et strygejern kunne gøre underværker. Og det skulle jeg nok ikke have skrevet, men det var igen sjov og ballade. For de der gamle og rynkede kunne man jo lige køre et strygejern over, og så ville de se godt ud igen,” siger han grinende.

Og sådan er det, når man taler med Per Rosted Bang. Der flyver en kæk bemærkning ud af sidebenene et par gange i minuttet.

Og han tager dog også hele episoden ret roligt, selv om der var en del had i diverse tråde på sociale medier.

”Jeg har ikke læst dem, men fået ganske få refereret, hvor nogle underlige mennesker bag en computer har givet den hele armen og kaldt mig ’dumme svin’ og ’nu skal du have hele armen’. Der er jo ikke noget modspil,” siger han.

”Men jeg syntes jo, at det var sjovt. Det siger mig ikke en pind overhovedet, og jeg grinede flere gange i løbet af dagen,” siger han.

Han har heller ikke et ondt ord at sige om de journalister, han har mødt som følge af indslaget.

Men personligt har han lært, at han nok skal gøre det klart, at han laver sjov, hvis han bliver interviewet igen:

”Jeg vil ikke gøre nogen noget ondt. Det skal altså være skæg og ballade,” siger han.

Og endnu en stor anger er for Per Rosted Bang, at han har modtaget en gave fra en anonym person. Han ville gerne have haft muligheden for at takke personen, der har skrevet sådan her på takkekortet:

”Kære Per. Tusinde tak for et festligt indslag om numser”.

Vedhæftet er et eksemplar af bogen ”Numsebogen”.

1 Kommentar

Finn Edvard Hansen
10. JULI 2023
Det er jo ikke engang sjovt. Bare en dum bemærkning...