Praktiksøgning

70 procent af årets praktikpladser er røget i første runde

Nu venter næste match-runde i den nye model, hvor praktiksteder og praktiksøgende for første gang har kunnet indgå aftaler allerede i samtaleugen

Omkring 40 praktikpladser og cirka 30 studerende står tilbage uden en aftale, efter at første runde af efterårets praktiksøgning for journaliststuderende fredag løb af stablen.

Der er dog kun tale om et foreløbigt punktum. For første gang foregår praktiksøgningen nemlig i en ny model med to match-runder, der skal forsøge at give både studerende og praktiksteder bedre overblik og mindre stress.

Den nye model er vedtaget af praktikudvalget og tillader konkret for første gang ansættelser allerede fredag i den såkaldte samtaleuge, der tidligere blev kaldt åbent hus-ugen. Det var i fredags, og her røg langt størstedelen af praktikpladserne, fortæller Martin Vestergaard, praktikkoordinator på DMJX.

”Der blev indgået cirka 115 aftaler mellem praktiksteder og studerende. Der er i alt cirka 148 studerende i den her runde, så det er mere end 70 procent, der allerede har matchet i fredags,” fortæller han.

Ser lovende ud

Men tilbage står altså stadig cirka 40 praktiksteder og cirka 30 studerende, der endnu ikke har fundet et match.

De har nu frem til onsdag i denne uge til at finde hinanden. Det foregår konkret via et elektronisk system, hvor de studerende uploader ansøgninger til praktikstederne, som derefter kan læse, afholde samtaler og give grønt lys til dem, de gerne vil ansætte.

”Vi ved jo ikke, om de finder hinanden. Men der er i hvert fald gode muligheder for de studerende. På uddannelserne frygter vi jo altid, at vi står tilbage med nogen, der ikke får en plads. Men indtil videre ser det lovende ud,” siger Martin Vestergaard.

Ledige pladser i provinsen

Ifølge praktikkoordinatoren er der stadig både ledige praktikpladser inden for radio, tv, fagblade og regionale dagblade.

Men traditionen tro er det særligt praktikpladserne uden for de større byer, der stadig står tomhændede tilbage.

”Hele bordet er ryddet, når det gælder de landsdækkende dagblade og DR og TV 2’s pladser i København og Aarhus. Men for eksempel DR har stadig ledige pladser på nogle af deres distrikter, og der er også stadig en del pladser tilbage på provinsaviserne. Så geografien spiller stadig ind,” fortæller Martin Vestergaard.

Tidligere har blandt andet Jysk Fynske Medier haft problemer med at besætte en stor del af deres praktikpladser på koncernens medier. I 2020 manglede de således hver anden praktikant efter forårets praktikrunde.

0 Kommentarer