search

6000 journalister til Roskilde-festival?

Jeg ved godt, at det er tomat-, jordbær- og agurketid, men helt ærligt - Roskilde Festival er bare ikke 6000 journalister værd. Der må da være noget andet at skrive om derude.

Jeg ved godt, at det er tomat-, jordbær- og agurketid, men helt ærligt – Roskilde Festival er bare ikke 6000 journalister værd. Der må da være noget andet at skrive om derude.

Ifølge en artikel fra Politiken er der uddelt 6000 akkrediteringer til Roskilde Festivalen. Heraf er de 2000 "ombyttere". Det er sådan nogle ekstra presseadgangskort, redaktionerne kan købe sig til, hvis de synes, de har fået for få af de gratis. Så kan de dele akkrediteringer ud til relevante eller irrelevante personager med trang til frisk luft og musik, der bliver blæst i alle retninger.

Andre 2000 ud af de 6000 akkrediteringer går til udenlandske journalister.

Konklusionen er, at 2000 sandsynligvis højstemte journalister fra danske medier vil befinde sig på dyrskuepladsen uden for Roskilde i de kommende dage. Med 13.700 medlemmer i DJ svarer det til, at knap hver sjette af vores ærede kolleger i denne tid dækker festivallen. Men de er næppe alle sammen medlemmer af DJ. Så regnestykket holder kun som et polemisk pip fra undertegnede, der sidst var på Roskilde Festival i 1986 (Metallica og Dream Syndicate i stedet for The Cult) og nu tilsyneladende hellere tilbringer sommeren med at arbejde. Og det var ikke et suk, du hørte her, bare en konstatering af livets evolutionerende prioriteringer.

Der er nogle medier, som formår at forvalte sommerens solskins-tunge og nyheds-lette måneder til at dække væsentlige emner, som der ellers ikke er plads til i den daglige mediemaskine. Andre sender en kæmpe flok medarbejdere af sted til Roskilde. Som belønning for vel ydet indsats i årets første måneder? Vel næppe på en akkreditering, håber jeg.

Roskilde Festivalen tjekker ifølge Politikens artikel hver enkelt akkrediterede journalist for at se, om de nu også får noget pr ud af fribilletten. Men dybest set behøver jeg ikke flere historier fra Roskilde lige nu. Kan jo læse om det på Facebook.

Efterskrift: Og se nu der! Alene ved at skrive et indlæg kom jeg på listen over de 5 mest læste i løbet af de seneste 5 dage. Det afspejler hele problematikken i min blog på eksemplarisk og ironisk vis.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen