Store matchdag

60 studerende mangler praktikplads

Praktikkoordinator Martin Vestergaard håber at kunne bringe tallet ned i anden runde

60 studerende på journalist- og tilrettelæggeruddannelserne på DMJX og RUC står indtil videre uden en plads i efterårets praktiksøgningsrunde. Det står klart efter den første matchrunde, der blev afsluttet i dag.

For mens 140 studerende kunne ånde lettet op efter at have landet et match, står 60 studerende til at mangle en plads. Og der er kun 17 opslåede stillinger tilbage.

De studerende og praktiksteder, der ikke har landet et match i denne første runde, ryger så i anden runde, som afsluttes onsdag i næste uge. Og Martin Vestergaard forventer, at det vil nedbringe antallet af studerende, der står uden en plads:

”Vi ved jo ikke præcis, hvordan det ender, fordi det fortsætter til på onsdag. Matchningen er ikke forbi, hvilket gør det svært at lave mellemregninger. Men vi kan se, at folk har søgt lidt bredere.”

Usikkerhed igen

Og det er der god grund til. For ved de seneste tre praktikrunder har der manglet pladser. Her var forårets runde ingen undtagelse, hvor man op til deadline stod til at mangle 55 pladser. Tidligere på efteråret kunne Martin Vestergaard fortælle, at det så lidt bedre ud, end de havde forventet.

Sådan ser billedet fortsat ud, for 43 studerende står nemlig til at mangle en praktikplads efter anden runde, medmindre, der bliver slået flere pladser op.

”I et helikopterperspektiv kan man sige, at det selvfølgelig ikke er godt, at over 40 studerende kommer til at mangle en praktikplads. Men vi har jo vidst det i et stykke tid,” siger Martin Vestergaard.

Tidligere har fordelingen været omvendt, da det har været praktikstederne, der har manglet ansøgere. Forklaringen bag den nuværende fordeling skal findes i, at DMJX har genindført 18 måneders praktik efter ønske fra mediearbejdspladserne. Det har skabt en flaskehals i systemet. Også nedskæringer i branchen lægges til grund for manglende pladser.

”Jeg tror, at de studerende ved, at de er nødt til at brede deres interesser lidt ud. Det stiller dem bedre, og det synes jeg også, vi kan se her, at de har gjort,” siger praktikkoordinator Martin Vestergaard.

Regionale medier ikke besat

Martin Vestergaard oplyser, at der indtil videre viser sig et mønster i, at nogle regionale medier ikke har fået besat deres pladser i første runde, herunder JydskeVestkysten, DR Syd, Sjællandske Medier og Fyens Stiftstidende.

”Der er lidt geografi i det. Men de skal nok blive besat her i anden runde,” siger Martin Vestergaard.

I København står Gigtforeningen til at komme i anden runde, men også Tivoli, som ellers havde fået 15 ansøgere. Alle de store landsdækkende medier har landet deres praktikanter, selv om enkelte kan mangle at få en enkelt på plads.

”Det handler igen om, hvorvidt man får den rette. Der kan være mange grunde til, at de ikke er blevet besat endnu.”

0 Kommentarer