Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:46 13.10.2023 Ritzau

Praktikanters kontrakter med DR er fulde af fejl

Praktikanters kontrakter med DR er fulde af fejl

Isaac Macaulay var praktikant i DR og havde i løbet af fem måneder kun ”én eller to” vejledningssamtaler med en travl praktikvejleder. Jacob Nielsen

For nylig kom det frem, at Danmarks Radio i flere tilfælde har brugt universitetspraktikanter til at udføre journalistisk arbejde i strid med reglerne.

Nu viser det sig, at der heller ikke er styr på de studerendes kontrakter.

Akademikerbladet, der er et fagblad for medlemmer af DM, har fået aktindsigt i 59 kontrakter, der er indgået mellem Københavns Universitets Humanistiske Fakultet, studerende ved fakultetet og Danmarks Radio mellem 2021 og 2023.

Og i kun 8 af de 59 aftaler står det beskrevet, hvordan praktikanterne får vejledning. Det er ellers et direkte krav fra Københavns Universitet selv.

Prodekan på Københavns Universitet Eva Silberschmidt Viala siger til Akademikerbladet, at hun er klar til at tage et ekstra kig på kontrakterne. Og i DR vil HR-chef Nanna Abildstrøm drøfte sine vejledningsforpligtelser med KU.

”Vi vil meget gerne indgå i en tættere dialog med KU, så vi sikrer, at vi agerer i overensstemmelse med universitetsstedets intentioner med praktikantforløbet,” skriver hun.

SENESTE NYT

Flere nyheder