50 praktikpladser for lidt

Der er 50 praktikstillinger for lidt, når der på onsdag er praktikdag i Århus. Trods manglen på praktikstillinger er der 16 arbejdspladser, som ikke har fået en eneste ansøgning. Praktikkoordinator Pia Færing kalder de studerende »fantasiløse«.

Der er 50 praktikstillinger for lidt, når der på onsdag er praktikdag i Århus. Trods manglen på praktikstillinger er der 16 arbejdspladser, som ikke har fået en eneste ansøgning. Praktikkoordinator Pia Færing kalder de studerende »fantasiløse«.

Det er ikke det manglende antal praktikplader, der bekymrer praktikkoordinator Pia Færing mest. Det er den måde, hvorpå de studerende flokkes om de samme medier på, som giver flest panderynker.

»De vil alle sammen på Politiken, Berlingske og DR Nyheder. Sådan er det år efter år. De vil stå på den samme scene, og der kan de bare ikke stå. De er nødt til at finde sig en anden scene,« siger Pia Færing.

Ved sidste ansøgningsrunde manglede der omkring 40 praktikstillinger, men det var alligevel muligt for alle, der var villige til at flytte for at komme i praktik, at finde en plads. Der var ligefrem pladser, der slet ikke blev besat. En del af dem, der ikke fik den ønskede stilling, tog i stedet til udlandet, og en del RUC'ere læste videre på deres andet fag.

Pia Færing forstår ikke, hvorfor de studerende står i kø for at komme ind på de samme medier. Hun mener ikke, at en praktikstilling på Politiken nødvendigvis er de klogeste valg.

»Man kan jo fodre svin med journalister, der er uddannet på Politiken. Det er heller ikke i den type journalistik, fremtiden ligger. Jeg kan ikke forstå, at de studerende ikke gør sig unikke ved at dyrke et stofområde eller søge et sted hen, hvor de kan arbejde med nye medier. Jeg synes, at det er fantasiløst, og jeg tror ikke på, at det er den bedste karrierevej,« siger Pia Færing.

Ved denne ansøgningsrunde forud for praktikdagen på onsdag i Århus er der hele 16 arbejdspladser, som ikke har fået en eneste ansøgning. Det gælder blandt andet Lolland-Falsters Folketidende, Vejle Amts Folkeblad og Reuters, Gymnasieskolen og Miljøstyrelsen.

»For mig at se er det fremragende praktiksteder. Det er bare, fordi det ikke passer med de studerendes geografiske ønsker og ønsker om, at der skal være koncerter og cafeer,« siger Pia Færing til Journalisten.dk. Den sidste praktikdag i foråret var den værste praktikdag i hendes karriere netop, fordi de studerende kæmpede om de samme stillinger i stedet for at søge mere bredt.

Se hele statistikken her på hjemmesiden Journalisteripraktik.dk.

1 Kommentar

Henrik Lind Jørgensen
1. NOVEMBER 2010
Re: 50 praktikpladser for lidt
Man kunne også kalde dem noget andet. På torsdag er en del af dem klogere.