50 fejl på telefonerne i DR – på 14 måneder

Dut, dut, dut, dut ... De seneste 14 måneder er der rapporteret fejl 50 gange på telefonerne i DR-Byen. Til stor frustration for journalisterne. Men det bliver aldrig bedre, melder DR.

Dut, dut, dut, dut … De seneste 14 måneder er der rapporteret fejl 50 gange på telefonerne i DR-Byen. Til stor frustration for journalisterne. Men det bliver aldrig bedre, melder DR.

Det er nu snart fire år siden, at hovedparten af medarbejderne i både TV-Byen og Radiohuset forlod de gamle lokaler og flyttede ind i det nye DR Byen i Ørestad. Lige siden har der løbende været historier om problemerne med byggeriet og arbejdsvilkårene.

Og nu føjes der endnu et kapitel til sagaen.

I løbet af de seneste 14 måneder har telefonerne gang på gang blokeret for nyhedsformidlingen og programafviklingen. I alt 50 gange er der rapporteret om fejl på systemet.

Det skriver fagbladet Journalisten, som udkommer i denne uge.

»Det er frustrerende, når telefon-systemet ikke virker,« siger Tor Arnbjørn, redaktionschef på P1 Morgen og P1 Debat til fagbladet.

Konsekvensen er, at et af verdens mest moderne mediehuse ikke kan levere den helt basale vare: Live-interview med kilder per telefon. 

»I gamle dage, før vi flyttede til DR-Byen, kunne teknikerne selv klare problemerne med de analoge telefoner. Noget skulle måske skiftes ud. Men med de digitale telefoner handler det om logfiler, der skal sendes af sted til producenten. Det er mere kompliceret,« fortæller Tor Arnbjørn.

De tekniske problemer betyder også, at nogle gange må hele indslag skubbes et døgn. Andre gange må eksempelvis P1 helt ændre mikset i programmet for at få det til at hænge sammen.

Hvornår tror du bare, det kører?

»Det tror jeg aldrig, det kommer til. Det er selvfølgelig ikke noget rart citat. Men: Hvornår kommer Windows til at køre perfekt?.«

Hele artiklen kan læses i det nye nummer af fagbladet Journalisten, som udkommer i denne uge.

0 Kommentarer