48 politikere har valgt åbenhedsregister fra

48 medlemmer af Folketinget har valgt ikke at lægge indtægter og gaver åbent frem i hvervsregistret. Især Venstre og Liberal Alliance siger nej tak.
48 medlemmer af Folketinget har valgt ikke at lægge indtægter og gaver åbent frem i hvervsregistret. Især Venstre og Liberal Alliance siger nej tak.

Folketinget har et register, hvor almindelige borgere kan undersøge politikernes økonomiske interesser. Men registret er frivilligt, og 48 medlemmer af Folketinget har ikke ladet sig registrere siden valget i september.
 
 
Folketingets Udvalg for Forretningsordenen opfordrer ellers alle medlemmer til at lægge oplysningerne åbent frem. I registret kan borgerne blandt andet se indtægter fra bestyrelsesarbejde eller selvstændig virksomhed, samt gaver og anden økonomisk støtte på over 3.000 kroner.
 
Det er især Venstre og Liberal Alliances medlemmer, der ikke har ladet sig registrere i hvervsregistret. 32 Venstre-folk har undladt at indgå i registret, heriblandt tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. Liberal Alliance har færrest med i registret procentuelt, da 7 ud af 9 medlemmer har valgt det fra.
 
Lars Løkke Rasmussen er ellers vant til åbenhed. Som minister var han tvunget til at lægge alt frem i det åbenhedsregister, hans forgænger Anders Fogh Rasmussen gjorde obligatorisk for alle ministre.
 
Alligevel afviser Lars Løkke Rasmussen at optræde i hvervsregistret. 
 
»Det er frivilligt. Og der er intet i mit liv, som har ændret sig, efter jeg er gået af som statsminister. Folk ved, hvem jeg er. Og jeg kan give et klart tilsagn om, at hvis der sker substantielle ændringer i mit liv, som har betydning for mit mellemværende med vælgerne, så skal jeg nok fortælle om det,« siger han til Jyllands-Posten.

0 Kommentarer