48 journalistprojekter indstillet til FUJ-prisen 2009

Foreningen for Undersøgende Journalistik har i sidste øjeblik modtaget rekordmange indstillinger til FUJ-prisen 2009. Se den komplette liste.

Foreningen for Undersøgende Journalistik har i sidste øjeblik modtaget rekordmange indstillinger til FUJ-prisen 2009. Se den komplette liste.

Blot en dag før deadline var antallet af indstillede kun 17. Men omtale her på Journalisten.dk fik angiveligt adskillige til at rykke hurtigt, så der i år er hele 48 journalistiske projekter indstillet til årets pris for Fremragende Undersøgende Journalistik – den såkaldte FUJ-prisen 2009.

Prisen er stiftet i 2007 af Foreningen for Undersøgende Journalistik. Og målet med prisen er at fremme undersøgende journalistik generelt i danske medier.  

Blandt de indstillede er hele syv projekter fra Berlingske Tidende, fire projekter fra Kristeligt Dagblad og fire fra Politiken. Dertil kommer flere magasin-projekter fra Fagbladet 3F og Ugebrevet A4. Endelig er DR godt med på tv-fronten med syv indstillinger.

Listen omfatter artikler, bøger og tv-indslag om alt fra "Prostitutionens bagmænd" og "Løkkes taxa-bonner" til "Udnyttelse af landbrugselever fra øst", "Stein Bagger-sagen" og "Den røde fond".

Den komplette liste med indstillede til FUJ-prisen 2009 – med navne på samtlige journalister – kan ses her.

Eftersom uddelingen af FUJ-prisen i år er flyttet fra april til november, vil 2009-priserne blive uddelt til de mest fremragende eksempler på undersøgende journalistik inden for følgende kategorier: avis, magasin, radio, tv, film og bøger, der er udgivet i hele perioden fra april 2008 til august 2009.

0 Kommentarer