Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right

45 studerende står uden praktikplads

45 studerende står uden praktikplads

Jens Bangsbo, Niels Nygaard, Adobe Stock

Den officielle matchrunde i efterårets praktiksøgning er i dag afsluttet, og det betyder, at 45 studerende står uden en praktikplads.

Det bekræfter praktikkoordinator Martin Vestergaard over for Journalisten.

Der er således besat 155 opslåede pladser, og med 200 studerende mangler 45 studerende en praktikplads. Derfor ser situationen nogenlunde ud, som den gjorde i sidste runde.

”Nu prøver vi at få aktiveret nogle flere, spørge, om medierne vil slå en ekstra op, og gå på jagt efter nogle nye steder. Det kører stadigvæk. Vi har lige fået en plads fra Videnskab.dk, men selvfølgelig er der lang vej op til de 45,” siger Martin Vestergaard.

Ligesom i foråret kan de studerende blive ved med at finde en plads frem til endelig praktikstart den 1. februar, så billedet kan løbende nå at ændre sig.

Dem, der ikke når at finde en plads, må tage orlov frem til næste praktiksøgningsrunde i foråret, hvor de så bliver lagt oven i de studerende, der søger der.

”Grundlæggende er det jo en rigtig skidt situation, og vi var bange for, at det blev eskaleret endnu mere efter runden i foråret. Det er uholdbart i længden, hvis vi ikke får rettet op på det. De studerende skal jo gerne kunne gennemføre deres uddannelse,” sagde Martin Vestergaard tidligere på året til Journalisten. 

SENESTE NYT

Flere nyheder