45 studerende risikerer at mangle praktikplads

Den anstrengte økonomiske situation på medierne smitter nu direkte af på praktiksøgningen for journalist- og fotojournaliststuderende. Op til 45 studerende kan komme til at stå uden en praktikantplads næste måned.

Den anstrengte økonomiske situation på medierne smitter nu direkte af på praktiksøgningen for journalist- og fotojournaliststuderende. Op til 45 studerende kan komme til at stå uden en praktikantplads næste måned.

Når den traditionsrige store-match-dag – tidligere kendt som Panikdagen – løber af stablen 22. april vil der foreløbig være 20 færre praktikpladser at kæmpe om, samtidig med at der er omkring 20 flere studerende, som søger en praktikplads, fortæller Pia Færing fra de tre journalistuddannelsers fælles praktikudvalg til Journalisten.dk.

»De omkring 20 færre praktikstillinger er blevet skåret væk af praktikstederne, og jeg siger ikke ordet finanskrise, men det er jo nok forklaringen. Især Nordjyske Medier og Sjællandske Medier har skåret mange praktikpladser fra, mens FHM og flere af Bonniers ellers altid sikre pladser ikke længere er med i runden. Samtidig er mange kommunikationsstillinger hos for eksempel SAS og Topdanmark blevet trukket fra runden,« siger Pia Færing.

Hun forklarer, at de omkring 20 flere studerende skyldes, at der er flere seksmåneders studerende med i den kommende praktikrunde. Langt de fleste nye praktikpladser, der er kommet til de senere år, er typisk seksmåneders stillinger, og dermed skal flere og flere søge igen.

Om situationen forbedres eller bliver værre, inden de studerende skal søge praktikstillingerne 22. april, tør Pia Færing ikke spå om. Men de 20 færre praktikstillinger kan sagtens blive til flere:

»Kan vi dog bare nøjes med at mangle omkring 45 praktikpladser, men der kan nemt komme flere krak i medierne, og flere stillinger kan blive trukket frem til 22. april, når medierne har set deres økonomi lidt nærmere efter i sømmene,« siger Pia Færing.

De dystre udsigter til trods mener hun dog, at situationen også kan nå at ændre sig til det bedre, da praktikstederne ofte ansætter flere praktikanter, end de havde tænkt sig i første omgang, mens nogle studerende traditionelt vælger at lade være med at søge en praktikstilling.

Når praktikstillingerne i morgen 27. marts opslås, vil der være 235 stillinger. I foråret 2008 var der 285 stillinger.

0 Kommentarer