44 journalister på anklagebænken i Tyrkiet

Tyrkiske journalister er sigtet for terrorisme og statsundergravende virksomhed.

Tyrkiske journalister er sigtet for terrorisme og statsundergravende virksomhed.


Mandag startede retssagen mod 44 journalister fra den pro-kurdiske presse, hvoraf 36 har været tilbageholdt siden 20. december 2011. De er anklaget for en række forhold, men først og fremmest for at støtte KCK – en undergruppering af den væbnede separatistbevægelse Det Kurdiske Arbejderparti (PKK). Det skriver den internationale pressefriheds-organisation Reportere Uden Grænser (Reporters Sans Frontiers) på sin hjemmeside.

"Masseretssagen bringer minder om en tid, vi håbede for længst var forbi," skriver Reportere Uden Grænser på hjemmesiden.

"På trods af løfter og marginale forbedringer så fortsætter retssystemet med de alvorlige overgreb, som vi har fordømt i årevis – kriminalisering af kritisk og aktivistisk journalistik, artikler der behandles som terroristhandlinger og systematisk misbrug af varetægtsfængslinger og anti-terrorismelovgivning."

Retssagens omfang er uden fortilfælde de seneste år, men dens karakter er velkendt, skriver Reportere Uden Grænser. I Tyrkiet kommer journalister hver uge på anklagebænken – hovedsageligt for at overtræde anti-terrorlovgivningen.

1 Kommentar

Lillian Simonsen
13. SEPTEMBER 2012
Re: 44 journalister på anklagebænken i Tyrkiet

Hvis nogen fortsat er i tvivl om hvordan presse- og ytringsfriheden trynes i Tyrkiet, kan dette space-friske blogindlæg fra Commitee to Protect Journalists (CPJ) give baggrund med tyngde:

Læs “Erdoğan tells media not to cover Kurdish conflict”, blog on Commitee to Protect Journalists (CPJ)

http://cpj.org/blog/2012/09/erdogan-tells-media-not-to-cover-kurdish-conf.php