Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:36 26.11.2021 Kerstin Bruun-Hansen

42 personer skal have besked, når en pædagog har udtalt sig om sit job til pressen

Offentligt ansatte har ytringsfrihed, men i Aarhus Kommunes Børn og Unge-område skal i alt 42 personer orienteres på mail, hver eneste gang en af de i alt ca. 14.000 medarbejdere, som i dag er ansat i Børn og Unge, har talt med pressen som medarbejder.

Det skriver Jyllands-Postens JP Aarhus-redaktion, der har spurgt i samtlige Aarhus Kommunes seks magistrater, hvilke retningslinjer der er for medarbejdere, der udtaler sig til pressen.

Mest omfangsrige er retningslinjerne i Børn og Unge, hvor man som medarbejder, der udtaler sig på vegne af organisationen, umiddelbart efter interviewet skal skrive til en række specifikke mailadresser, hvis modtagere blandt andet er rådmand, direktør, forvaltnings- og kontorchefer samt Kommunikation og Sekretariatet.

Det møder kritik fra både pædagogernes fagforening Bupl og Transparency International Danmark, der netop har budt nyvalgte politikere velkommen med en opfordring til at sikre de ansattes ytringsfrihed.

”Man stopper med at sige noget, før man overhovedet siger noget,” siger Marianne Gilbert Nielsen, formand i Bupl Aarhus, til Jyllands-Posten.

Hun vurderer, at det snarere handler om kulturen på området end om de skriftlige retningslinjer.

”Hvis man har en oplevelse af, at det er enormt besværligt, når man så har gjort det, så lader man nok være. Men det er svært at sige, at det er retningslinjerne, der gør, at man får stækket sin ytringsfrihed,” siger hun.

SENESTE NYT

Flere nyheder