3F trækker Dansk Avis Omdeling i retten

3Fs Transportgruppe har bedt LO om at rejse sag mod distributionsfirmaet ved Arbejdsretten. Dansk Avis Omdeling fastholder sin uskyld. Det skriver Fagbladet 3F.

3Fs Transportgruppe har bedt LO om at rejse sag mod distributionsfirmaet ved Arbejdsretten. Dansk Avis Omdeling fastholder sin uskyld. Det skriver Fagbladet 3F.

En række rumænere har betalt cirka 6.000 kroner til lokale mellemmænd for at få en ansættelse som avisbud hos de danske morgenavisers distributionsfirma Dansk Avis Omdeling. Efterfølgende har jobbet langt fra lignet, hvad de blev lovet i deres oprindelige kontrakter.

Det afslørede DRs magasin 21 Søndag for mere end en måned siden. Efterfølgende har Dansk Avis Omdeling kategorisk afvist problemerne. Nu vil 3Fs Transportgruppe hive distributionsfirmaet i retten.

»Første skridt er et hastefællesmøde med arbejdsgiverne, og vi ønsker blandt andet sagerne rejst i Arbejdsretten på grund af brud på overenskomsten,« siger forhandlingssekretær i 3F's Transportgruppe Lis Jacobsen til Fagbladet 3F.

»Det fremgår blandt andet af rumænernes kontrakter, at arbejdsugen er på syv dage, og det er klart i strid med reglerne. Dertil kommer blandt andet underbetaling i forhold til kontrakterne. Og så vil vi have dommerne til at se på lovligheden af at kræve betaling på 6.000 kroner for at få et job,« forklarer hun.

Dansk Avis Omdeling fastholder dog fortsat sin uskyld:

»De kontrakter, budene har fået i Rumænien, og som 3F nu henholder sig til, er falske. Vores underskrifter er blevet planket og kopieret ind i dokumenterne af det rumænske bureau. Sagen er principiel, og jeg mener ikke, vi er bundet af, hvad en rumænsk mellemhandler har lovet i et dokument, vi ikke har haft kendskab til,« forklarer koncernlogistikchef Hans Peter Nissen fra JP/Politikens Hus til Fagbladet 3F.

Han bekræfter, at rumænske bude i enkelte tilfælde har arbejdet på deres fridage, men afviser 3Fs oplysninger om, at budene har arbejdet 50 dag i træk uden fridage.

0 Kommentarer