3F politianmelder Dansk Avis Omdeling

Fire østeuropæiske avisbude har angiveligt arbejdet i op til 56 dage uden en eneste fridag, hvorfor 3F nu har valgt at politianmelde Dansk Avis Omdeling. Distributionsfirmaets chef undrer sig: »Vi har aldrig lagt skjul på, at vi har begået en fejl,« siger han.

Fire østeuropæiske avisbude har angiveligt arbejdet i op til 56 dage uden en eneste fridag, hvorfor 3F nu har valgt at politianmelde Dansk Avis Omdeling. Distributionsfirmaets chef undrer sig: »Vi har aldrig lagt skjul på, at vi har begået en fejl,« siger han.

For en uge siden truede 3F med at hive Dansk Avis Omdeling i Arbejdsretten for firmaets rekrutteringsmetoder. Nu får arbejdsvilkårene hos distributionsfirmaet fagforbundet til at indgive en politianmeldelse.

»Vi har politianmeldt Dansk Avis Omdeling, fordi vi har kunnet konstatere, at de bevidst har forbrudt sig i mod hviletidsbestemmelser og har ladet folk gå på arbejde hver eneste dag to måneder i træk,« siger Knud Aage Rasmussen, næstformand hos 3F Transport, Logistik og Byg i Århus.

»Her er der ikke tale om folk, der selv har ønsket at arbejde hver dag. Flere har bedt om fri, men har fået et nej. De har været tvunget til at arbejde hver dag. Men uanset om det var frivilligt eller ej, så er det ulovligt,« siger Knud Aage Rasmussen.

Koncernlogistikchef Hans Peter Nissen fra JP/Politikens Hus undrer sig over politianmeldelsen:

»Vi opdagede selv, at der har været sådanne tilfælde, da vi gennemgik lønsedlerne for marts måned. Der sker nogle gange det, at budene selv møder op på deres fridage og tilbyder at tage en afløservagt. Det må de naturligvis ikke. Og det skulle vi som ansvarlige arbejdsgivere have forhindret. Det er dog sket. Men vi har aldrig lagt skjul på, at vi har begået en fejl i denne sammenhæng. Vi orienterede straks sikkerhedsudvalget og fik indskærpet retningslinjerne. Vi har også indrømmet fejlen overfor Arbejdstilsynet og Knud Aage fra 3F,« siger Hans Peter Nissen.

Men det lader Knud Aage Rasmussen sig altså ikke spise af med.

»Vi vil en gang for alle have Arbejdstilsynet til at sætte en stopper for det her. Hvis Dansk Avisomdeling får et påbud og eventuelt en bøde, vil der være skærpende omstændigheder, hvis det sker igen,« siger Knus Aage Rasmussen.

Fagforbundet handler på vegne af fire østeuropæiske avisbude, men der er angiveligt flere forurettede, hvor de kommer fra.

DRs magasin 21 Søndag afslørede desuden for over en måned siden, at østeuropæere angiveligt betaler store summer for at få et job som avisbud i Danmark, der sjældent lever op til løfterne.

Efterfølgende har Dansk Avis Omdeling kategorisk afvist programmets påstande og har klaget til pressenævnet over DR.

I sidste uge førte rekrutteringsmetoderne til, at 3Fs Transportgruppe bad LO om at rejse sag mod Dansk Avis Omdeling i Arbejdsretten.

0 Kommentarer