Det omdiskuterede forlig, som Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden for nylig indgik med angiveligt 94.923 efterkommere til profeten Muhammed, blev i weekenden for meget for 38 af avisens egne ansatte. (opdateret)
I et læserbrev – bragt i Politiken – markerer de i utvetydige vendinger deres afstandstagen til det forlig, som Politikens ledelse indgik for godt en uge siden med otte organisationer, Corps Unison Kinsfolk Home Wolq, som angiveligt består af 94.923 efterkommere af profeten Muhammed.
"Vi støtter ikke avisens forlig," lyder overskriften, hvor de 38 Politiken-journalister (se navneliste nederst) blandt andet argumenterer for, at der "intet er at undskylde".
"Forliget efterlader det indtryk, at vi fortryder vores journalistik, og det er der overhovedet ingen grund til," skriver de.
Medarbejderne frygter til gengæld, at konsekvensen af Tøgers forlig bliver, at den redaktionelle frihed for Politikens journalister reelt bliver begrænset.
Derudover konstaterer de, at forliget efterlader det uheldige indtryk, at Politiken undskylder – ikke på eget initiativ og som resultat af en selvstændig overvejelse – "men fordi avisen er under pres fra muslimske organisationer".
I selvsamme udgave af Politiken svarer Tøger Seidenfaden tilbage og afviser kritikken fra de ansatte. Blandt andet mener han, at aftalen ikke undskylder for avisens journalistik.
"Vi har indgået aftalen, fordi vi får en masse til gengæld, i form af muslimsk vilje til at fjerne spændinger og støtte forsoning, og fordi det giver os mulighed for at praktisere den dialog, som Politiken hele tiden har argumenteret for har været den store mangelvare i Muhammedkrisen," skriver Tøger Seidenfaden i sit svar.
Læs her hele læserbrevet fra medarbejderne på Politiken.
De 38 Politiken-journalister, der står bag læserbrevet i Politiken er:
Anders Hjort, Anders Legarth Schmidt, Bo Søndergaard, Carsten Andersen; Carsten Godtfredsen, Christian Hüttemeier Kjeldsen, Christina Zemanova Ekelund, Claus Nørregaard, Erik Jensen, Esben Kjær, Flemming Christiansen, Flemming Ytzen, Hans Davidsen-Nielsen, Henrik Kaufholz, Jakob Sorgenfri Kjær, Jens Lenler, Kjeld Hybel, Kaare Skovmand, Kim Faber, Lars Bøgegaard, Lotte Thorsen, Martin Kaae, Martin Aagaard, Michael Bech, Michael Lund, Nikolaj Lauta, Nilas Nordberg Heinskou, Nils Thorsen, Ove Kusnitzoff, Ole Wejse Svarrer, Per Dabelsteen, Per Thiemann, Peter Lembo, Peter Thygesen, Søren Astrup, Søren Dilling, Thomas Flensburg og Tine Maria Winther.
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hvor mange af de naevnte journaliqter som sagde fra, er stadig ansat paa Politiken?
Tak til de 38 kolleger, som redder noget af avisens ære. Seidenfadens taktik er helt gal. Han burde forsvare ytringsfriheden i stedet for at ligge under for den "injurieturisme" til britiske retssale, som er et voksende problem for retten til at ytre sig frit.
Jeg vil rejse debatten i DJ, hvordan vi kan påvirke EU og det danske folketing til at sætte en stopper for den slags sager, sådan som flere amerikanske stater allerede har gjort. Hør mere i P1s Mennesker og Medier fra i fredags og læs artiklen i linket:
http://www.document.no/2010/03/injurieturisme_-_ingen_spok.html
Er de de øvrige journalister. layoutere, fotografer m.m. så enige med Tøger Seidenfaden, eller holder de lav profil?
Det var da pudsigt, at så få kvinder på Politiken står bag brevet.