367 journalister varsler strejke

Dansk Journalistforbund har varslet strejke mod TV 2 /Regionerne: »Vi ser ikke nogen anden udvej,« siger forhandlingschef i DJ Claus Iwersen. Formanden for Foreningen af TV 2-regioner, Vagn Petersen, undrer sig over strejkevarslet

I fredags udsendte Dansk Journalistforbund strejkevarsel mod Foreningen af TV 2-regioner, der repræsenterer de otte regionale TV 2-virksomheder i overenskomstforhandlingerne med DJ.

Forhandlingerne startede 1.januar og skulle have været på plads allerede 1. marts.

»Det er i gåseøjne ’en naturlig ting’, at når man i en overenskomstforhandling ikke bliver enige, så må man jo gøre et eller andet for at komme videre,« siger forhandlingschef i DJ Claus Iwersen til Journalisten.

Strejken skal varsles tre måneder i forvejen, og den kan derfor først træde i kraft fra 1. september. Ifølge DJ’s seneste lønstatistik fra oktober 2012 vil strejken komme til at omfatte 367 fastansatte og et ukendt antal freelancere, men i Foreningen af TV 2-Regioner tager man strejkevarslet med ro.

»Vi tager til efterretning, at det er en del af spillets regler, at sådan noget kan komme, og vi vurderer i vores forening, hvad vores svar på det skal være. Det kommer,« siger direktør i TV2 Øst Vagn Petersen, der er formand og chefforhandler i Foreningen af TV 2-regioner.

Han ønsker ikke at give sit bud på, om den varslede strejke bliver en realitet. I DJ vil man ikke afvise, at man kan undgå en strejke ved at nå at tale sig til rette. Men uret tikker.

»Hvis ikke vi er blevet enige om noget inden 1. september, så kommer der en strejke. Det er jeg ikke i tvivl om,« siger Claus Iwersen.

 

2,2 eller 3,6 procent

De to parter er uenige om, hvor langt man står fra hinanden i forhandlingerne.

Hos DJ lyder det, at varslet kommer, fordi man er alt for langt fra hinanden.

»Det er jo ikke varslet i forventning om, at vi gerne vil strejke. Det er varslet, fordi vi ikke ser nogen anden udvej for at komme videre. Vi håber, at der på den måde bliver sat en deadline, der gør, at begge parter inklusive os selv forstår, at man skal forsøge at lave en aftale,« siger Claus Iwersen.

Det undrer Vagn Petersen sig over.

»Jeg er lidt forundret over, at man tager det skridt, for jeg synes ikke, at vi var så langt væk fra hinanden, som DJ har givet udtryk for, men det kommer an på, hvilke briller man kigger på det med,« siger Vagn Petersen.

Ifølge DJ tilbyder Foreningen af TV 2-regionerne 2,2 procent i lønstigning over to år, mens DJ vil have 3,6 procent. Samtidig siger DJ, at de har lavet bedre resultater med både DR og TV 2/Danmark.

Vagn Petersen ønsker ikke at kommentere de konkrete tal, DJ har meldt ud.

0 Kommentarer