3.500 KRONER I ERSTATNING

Tonni Vinkel Sørensen - Cavlingvinder på sin dækning i Bagsværd/Søborg Bladet om en pædofiliramt børnehave - skal betale erstatning for krænkelse af ophavsretten.

Tonni Vinkel Sørensen – Cavlingvinder på sin dækning i Bagsværd/Søborg Bladet om en pædofiliramt børnehave – skal betale erstatning for krænkelse af ophavsretten.

1. marts 1999 bragte Bagsværd/Søborg Bladet en historie, hvor indledningen lyder, at »den forurenede jord under otte nuværende og tidligere industrigrunde« i Gladsaxe truer grundvandet. Historien er signeret Tonni Vinkel Sørensen, og blev bragt på avisens hjemmeside.

Indledningen, og andre større udsnit af artiklen, er på ordvalg identisk med et indslag bragt i Radio Gladsaxe den 26. februar, lavet af journalist Jens Teglbjærg.

Tonni Vinkel Sørensen har over for Dansk Journalistforbund forklaret, at hans historie er baseret på en pressemeddelelse fra Københavns Amt. Men de identiske formuleringer i henholdsvis radioindslaget og artiklen findes ikke i pressemeddelelsen.

Tvisten er blevet afgjort ved, at Bagsværd/Søborg Bladet betaler en erstatning på 3.500 kroner til Jens Teglbjærg. Sagsomkostningerne til advokat løber op i 2.500 kroner, som DJ betaler.

0 Kommentarer