Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:51 16.03.2021 Kerstin Bruun-Hansen

29 pct. af Politikens ansatte har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed

29 pct. af Politikens ansatte har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed

47 procent af de ansatte på Politiken kender ikke avisens procedurer for håndtering af sager om uønsket seksuel opmærksomhed. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Kys, klap og gramserier, dårlige jokes og bemærkninger med seksuelle undertoner om krop og tøj. Det er blandt de ting, de ansatte i en undersøgelse svarer, at de har oplevet på Politiken.

Samlet svarer 29 procent af de nuværende og tidligere Politiken-ansatte, der har deltaget i undersøgelsen, at de har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed i verbal eller fysisk form.

Ingen har ifølge undersøgelsen oplevet trusler eller tvang i forhold til seksuelle ydelser, men 13 procent har oplevet fysisk uønsket seksuel opmærksomhed, f.eks. klap, kys, massage eller at blive gramset på eller holdt fast mod sin vilje.

Undersøgelsen er sat i værk af Politikens ledelse efter Sofie Linde-brevet i september og er gennemført af Kvinfo og Analyse & Tal. Den går tre år tilbage og er baseret på survey, interview og fokusgrupper blandt nuværende og tidligere ansatte.

Den viser også, at 47 procent af de ansatte ikke kender Politikens procedurer for håndtering af sager om uønsket seksuel opmærksomhed.

SENESTE NYT

Flere nyheder