Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:28 28.11.2022 Anna Sol Jørgensen

28-årig dømt for at downloade og dele film og serier

En 28-årig mand blev fredag idømt 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for at have downloadet mere end 100 terabyte ophavsretligt beskyttet materiale i form af blandt andet film, serier og computerprogrammer. Omkring en femtedel af materialet er blevet delt på platformen www.danishbytes.org.

Det skriver politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Derudover skal manden betale erstatning til Rettighedsalliancen, der repræsenterer rettighedshaverne til det delte materiale.

Dommen mod den 28-årige er en af flere i et sagskompleks om ulovlige fildelingstjenester, som Rettighedsalliancen meldte til politiet i 2018. Flere af tjenesterne er nu lukket, og flere brugere og bagmænd er blevet dømt.

I midten af november blev en 34-årig mand idømt tre måneders fængsel for at drive www.danishbytes.org, hvor der blandt andet lå mindst 200 film, tv-serier og bøger tilgængeligt.

”Jeg er tilfreds med dommen. Med en straf på 60 dages betinget fængsel sender retten et tydeligt signal om, at ikke kun bagmændene, men også brugere af ulovlige fildelingstjenester kan risikere at blive straffet,” siger Beytullaah Karacan, der er anklagerfuldmægtig hos NSK, i pressemeddelelsen.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder