2,66 procent i lønstigning på TV 2 Regionerne

DJ og TV 2 Regionerne er enige om forslag til ny overenskomst, der giver medarbejderne en samlet lønstigning på 2,66 procent over tre år. »Når det ikke kunne lykkes at lave en aftale med en større økonomisk ramme, er det positivt, at næsten alle pengene går til generelle lønstigninger,« siger DJ's forhandler  

Mens tillidsfolkene på aviserne for tiden kæmper for at få de bedst mulige lokale lønresultater, har DJ og TV 2 Regionerne indgået en aftale om lønstigninger på i alt 2,66 procent over tre år.

Til sammenligning er medlemmerne på dagbladene kun sikret 0,7 procent plus resultatet af de igangværende lokale forhandlinger. Det er her, Ekstra Bladets ledelse for eksempel har spillet ud med nul procent i lokale lønstigninger.

Forhandlerne fra Dansk Journalistforbund og Foreningen af TV 2-regioner blev tirsdag aften enige om et forslag til en ny overenskomst.

Parterne foreslår en overenskomst, der løber over tre år. Den vil betyde en samlet lønstigning over de tre år på over 1.000 kroner om måneden. Basislønnen stiger med 500 kroner om måneden fra 1. marts 2015 og med yderligere 544 kroner om måneden per 1. marts 2017.

I 2016 er der desuden et beløb på gennemsnitligt 150 kroner om måneden til individuel forhandling af det personlige tillæg.

I procenter gives der på de tre år 2,33 procent til alle ansatte gennem basislønstigninger og 0,33 procent til individuel fordeling på de personlige tillæg.

DJ’s hovedforhandler, Henrik Bruun, er tilfreds med aftalen.

»Når det ikke kunne lykkes at lave en aftale med en større økonomisk ramme, er det positivt, at næsten alle pengene går til generelle lønstigninger,« siger han.

»Vi har lavet en aftale, der sikrer reallønnen for alle, som inflationen ser ud lige nu. Så samlet set er forhandlingsdelegationen tilfreds med resultatet,« siger Henrik Bruun.

Sendes til urafstemning

Journalistpraktikanter og FTP-elevers løn stiger med de samme beløb og procenter som på resten af det journalistiske arbejdsmarked.

Aftaleresultatet bliver sendt til urafstemning blandt DJ-medlemmer på otte TV 2-regioner i starten af næste uge, efter at DJ’s hovedbestyrelse har taget stilling til resultatet.

0 Kommentarer