Fyringsrunden i Berlingske Media er endt med 25 afskedigelser. Der var oprindelig lagt op til, at mindst 80 stillinger skulle nedlægges, og 66 medarbejdere afskediges, men gennem omrokeringer og frivillige aftrædelser er antallet af reelle fyringer bragt ned til 25.
“Vi har forhandlet os frem til en række brugbare løsninger, så vi har kunnet nedbringe antallet af kolleger, som vi må sige farvel til. Jeg er glad for at kunne sige, at det er lykkedes i ganske betydeligt omfang i et konstruktivt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter,” skriver Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse mandag.
79 stillinger er nu nedlagt. En række ubesatte stillinger er blandt de nedlagte, og med frivillige aftrædelser endte det altså med 25 afskedigelser.
“Det er meget vigtigt for mig også at kunne sige, at en del af spareplanen ikke alene har været en nødvendig nedbemanding, men at vi også i forbindelse med planen har formået at tænke nye offensive tiltag,” skriver Lisbeth Knudsen.
Berlingskes byguide AOK flytter fra Berlingskes redaktion til den nye mobilenhed WeMobilise.
Det ugentlige magasin Berlingske Business Magasin skifter udgivelsesfrekvens til at udkomme månedligt – med mindst 100 sider per nummer.
De selvstændige webportaler rejseliv.dk og sporten.dk integreres med b.dk og bt.dk.
Endelig fusionerer Berlingskes fotografer med Scanpix.
5 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Ak. Jeg var professional journalist i 42 år, heraf 25 år det daværende Berlingske Hus- et meget ansvarligt og fint sted dengang.
Jeg var også 12 år på nu afdøde fagbevægelsens Aktuelt.
Der tog man også fint hånd om medarbejderne.
Nu er jeg næsten 69. Så er horisonten jo begrænset. I skulle bare vide. Men snart skal vi samme vej som alle de andre platugler, der hævder en ikke-eksisterende forskel. De kører f. eks. åbent parløb på TV2 trods påståede modsæninger. Der jo penge i det. Og plat. De herrer er på de indre linier det mest arrogante. Her skal arrogancen ses som modsætningen til demokrati: At lytte til en befolkning.
Er alt begrædeligt? Nej, Der kommer en tid med virkeligt (ikke repræsentativt) demokrati på IT. Det kræver en folkelig opdragelsesproces. Men det bliver en lysere tid med færre pamplere.
Til gengæld bliver overgangen tung.
I hører aldrig mere fra mig.
Kære Niels
Jamen, det er jo et verdensomspændende problem for store dele af den vestlige presse. De går neden om og hjem, eller, overlever på statsstøtte.
Ligesom "Far til fire".
Men hvad gør man så, da diverse regeringer muligvis vil gå amok med grimme tiltag, ifald der ingen presse er til at overvåge dem? Vi behøver ikke kigge længere end vor egen regerings justitsminister, som forsøger at lukke munden på "den fjerde statsmagt", altså pressen.
Og, er medierne ikke selv skyld i deres eget endeligt? For medierne har svigtet læserne ved ikke at rapportere om politikernes, og ikke mindst disse Djøffers magtmisbrug! Bortset fra en enkelt grov episode, mens man har over alle de andre.
Man kan jo ligefrem høre Djøfferne bjæffe højt i baggrunden, hver gang Bødskov skal forklare sig omkr. den nye Offentlighedslov.
Men hvorfor lytter medierne ikke mere til læserne, som trods alt er et spørgsmål om liv og død og overlevelse for medierne, i stedet for at lefle for magthaverne, som hellere så mediernes død?
Og så er der end ikke en sidste dødsannonce at henvise til.
LISA AHLQVIST, GLOSTRUP
Det er nok en væsentlig større fare for demokratiet, at landets to største medier er ejet og drevet af staten, og at alle de øvrige medier er økonomisk afhængige af mediestøtten.
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
DØDSENS FARLIG COCKTAIL FOR DEMOKRATIET
At Berlingske fyrer endnu 25 ansatte, som ialt bliver til 79 på kort tid, pga en sparerunde, er en alvorlig sag.
For samtidig har vi en totalitær socialdemokratisk justitsminister, Morten Bødskov, der truer demokratiets eksistens i sin grundvold, ved at lukke ned for aktindsigt, med sager mellem ministre, samt embedsmænd og ministre imellem.
Det er en alvorlig sag.
Og selvom alle fyrede på Tanten og dens nevøer og niecer, ikke alle er journalister, giver det alligevel et journalist-underskud til at sætte gang i dybdeborende journalistik.
Det bør selvsagt sætte gang i alarmklokkerne, da vi på det seneste har set en rå Socialdemokratisk ledet regering benytte aldeles udemokratiske metoder. Som bl.a. mod skolelærerne, der blev godt og grundigt trynet af et tæt samarbejde mellem Kommunernes Landsforening og Sossernes bulderbasse, Bjarne Corydon, der benyttede "forhandlingsmetoder", som var selv en Hugo Chavez, Fidel Castro og Hvideruslands Alexander Lukashenko værdig.
Når vi så lægger Bødskovs bekæmpelse af aktindsigt til resultatet, bør vi slå tilbage med al den magt og kraft vi har tilovers. For stopper vi ikke denne ultra-rød-liberale regerings brutale "forhandlings" metoder nu, ender vi op som et andet DDR diktatur. Fordi der er ikke nok journalister til at holde et vågent øje med denne brutale regering, som blæser på borgerne og demokratiet. Dvs de som har valgt denne regering.
De praktiserende læger har ligeså fået kærligheden at føle fra partikommissærerne Corydon og Bødskov, i tæt samarbejde med den evige destruktive regionsformand, Bent Hansen, der truer med at overtage lægeklinikkerne, med rød magt.
Og det bør alle tage ad notam, da det oversat til almen dansk betyder NATIONALISERING AF PRIVAT VIRKSOMHED. Noget som man ellers KUN SER i totalitære stater, som Venezuela, Cuba, hedengangne Sovjet, Hviderusland etc.
Endnu værre vil det gå, hvis vi mangler journalister. Thi da vil demokratiet tabe kampen mod den rå magt.
Imidlertid er medierne selv ude om det, fordi de i årevis har lukket øjne og ører overfor myndighedernes magtmisbrug. Og når man giver fanden en lillefinger, tager han hele armen. Derfor har de økonomisk truede dagblade kun sig selv at takke for, at læserne har forladt dem i titusindevis og hvad er endnu værre. Dagblade o.a. medier har svigtet læserne uden omtanke. Hvilket de nu bliver straffet for. Det er dog en uholdbar situation for et demokrati
Hvad der imidlertid undrer mig allermest, er, at medierne lader stå passivt til, mens de forbløder langsomt af sig selv. I et gigantisk medie selvmord. Men hvorfor ringer I ikke til 112?
LISA AHLQVIST, SAMFUNDSPARTIET GLOSTRUP
Efter de seneste nedskæringer må man vel formode, at Berlingske er på vej mod de oprindelige kerneydelser: Nyheder og reportager baseret på, hvad der rent faktisk er sket, i stedet for spekulationer om, hvad der måske kan ske i overmorgen.
Flere