24timer skærer ned

En mindre fyringsrunde er angiveligt på vej på 24timer ifølge epn.dk. Medarbejdermøde i eftermiddag.

En mindre fyringsrunde er angiveligt på vej på 24timer ifølge epn.dk. Medarbejdermøde i eftermiddag.

Senere i eftermiddag præsenteres journalisterne på 24timer for en mindre fyringsrunde, oplyser epn.dk. Indholdet af spareplanen er endnu ikke kendt, men der er indkaldt til såkaldt "økonomisk møde", hvor der vil blive orienteret om situationen.

I en mail udsendt i dag tirsdag skriver administrerende direktør Søren Riis:

"Jeg vil informere om selskabets økonomiske situation og om vores forventninger til 2009."

Allerede fredag kom det frem, at de to lokale udgaver af 24timer, som avisen udgav i samarbejde med henholdsvis Fynske Medier og Nordjyske Medier, lukker.

Og nu følger så meldinger om regulær nedbemanding.

Ifølge epn.dks oplysninger er der med sikkerhed ikke tale om en lukning af 24timer. Men samlet skal de nye tiltag ses i lyset af Nyhedsavisens lukning, skriver epn.dk. Dagens nedskæringer er således en fortsat tilpasning efter forårets fusion mellem Metroxpress og 24timer.

De fire medarbejdere, som var på Fagfestival i Dansk Journalistforbund, er blevet kaldt hjem og sidder lige nu tirsdag eftermiddag i toget og gætter på, hvad der skal ske.

"Man kan gætte en masse ting, men lige umiddelbart i forhold til de ting, der er at måle på, så tyder det på, at der er nogle stillinger, der skal beskæres," siger journalist Camilla Folsach Madsen til Journalisten.dk.

En anden medarbejder fra 24timer, der ønsker at være anonym, fortæller til Journalisten.dk, at medarbejderne på 24timer har modtaget en mail, hvor der står, at chefredaktør Marianne Gram har sendt en sms, hvor der står, at 24timer ikke lukker, hvis nogen skulle frygte det.

Professor i journalistik på RUC, Jørgen Poulsen, siger til Mediawatch, at der ikke er plads til tre gratisaviser. Og han forudser derfor, at 24timer helt forsvinder.

"Jeg tror, ligesom jeg troede, da Nyhedsavisen lukkede, at 24timer bliver lukket inden for overskuelig fremtid. Men MetroXpress har jo sagt det modsatte, så det kan være, at der er tilstrækkelig synergi i samarbejdet til, at man kan fortsætte det," siger Jørgen Poulsen til Mediawatch. 

Adm. direktør Søren Riis, Metroxpress, har kaldt medarbejderne til København og vil i eftermiddag kl. 15.30 præsentere de ansatte for spareplanerne.

0 Kommentarer