24timer-ansatte går 2.000 kr. ned i løn

De ansatte på 24timer går op til 2.000 kroner ned i løn, når de fra 1. marts 2010 overgår til overenskomsten for MetroXpress. Det bekræfter administrerende direktør Søren Riis.

De ansatte på 24timer går op til 2.000 kroner ned i løn, når de fra 1. marts 2010 overgår til overenskomsten for MetroXpress. Det bekræfter administrerende direktør Søren Riis.

Det ligger nu fast, at medarbejderne på 24timer får forringet deres løn og ansættelsesvilkår på en række punkter. I gennemsnit går de ansatte 976 kroner ned i løn. De, det går hårdest udover, går hele 2.000 kroner ned i løn om måneden.

Administrerende direktør Søren Riis bekræfter, at de ændringer, der var lagt op til i de ansatte på 24timers arbejdsvilkår, i det store hele er blevet, sådan som Journalisten tidligere har beskrevet det.

Søren Riis er overrasket over, at det kom bag på tillidsrepræsentanterne, at der var udsigt til ændrede forhold og nedgang i lønnen. Allerede da MetroXpress og 24timer blev lagt sammen, meldte ledelsen ifølge Søren Riis ud, at den ønskede at få alle medarbejdere over på den samme overenskomst som MetroXpress.

»Vi syntes, at overenskomsten med 24timer var alt for dyr i forhold til MetroXpress' overenskomst. Da vi forhandlede overenskomsten sidste år i oktober, blev det slået fast, hvordan overenskomsten fremover skal være,« siger Søren Riis.

Tillidsrepræsentant Gitte Bank Jensen fortæller, at de ganske rigtigt var klar over, at 24timers og MetroXpress' medarbejdere skulle på den samme overenskomst, og at det muligvis ville betyde forringelser af pension, ferietillæg og opsigelsesvarsel.

»Men at vi skulle gå ned i løn, havde vi ikke troet. Vi havde regnet med, at der kom en ordning, hvor der blev kompenseret for, at genetillæggene blev forringet, fordi de jo var en del af den samlede løn,« siger hun.

Kollegaerne på 24timer er skuffede over udsigten til at gå ned i løn.

»Det falder på et uheldigt tidspunkt, hvor vi har fem ubesatte stillinger, og hvor folk løber hurtigere end nogensinde og har flere søndagsvagter og mere arbejde på skæve tidspunkter, så det virker ikke rimeligt, at genetillæggene bliver forringet i den grad,« siger tillidsrepræsentanten.

Søren Riis er klar over, at medarbejderne er utilfredse med at gå ned i løn, men siger, at alternativet ville have været at opsige overenskomsten med 24timer og lade medarbejderne gå ned i løn med det samme. I stedet valgte ledelsen at lade overenskomsten fortsætte, indtil den løber ud 1. marts 2010.

»Vi har så mange fælles funktioner, at det ville være uholdbart med for store forskelle,« lyder begrundelsen fra Søren Riis.

Der er 20 medarbejdere på 24timer. 13 journalister, fem praktikanter, en redaktionschef og en chefredaktør. Heraf bliver 10 journalister berørt af ændringerne i overenskomsterne. Tre af 24timers journalister er i forvejen ansat på MetroXpress' overenskomst, fordi de er ansat, efter de to aviser flyttede sammen.

Samlet sparer avisen 13.664 kroner per måned på at lade medarbejderne fra 24timer flytte over på overenskomsten for MetroXpress.

0 Kommentarer