24syvs medarbejdere venter med gravøllet

Radio24syv står til kæmpe besparelse i regeringens medieudspil. Men medarbejderne venter med panikken og koncentrerer sig om at lave radio. ”24syv er et sted med mange forandringer – det er den ånd, vi arbejder i,” siger tillidsrepræsentant

Medarbejderne på Radio24syv står til dagens største lussing, når regeringen torsdag kommer med deres medieudspil. Ifølge TV 2’s oplysninger skal radiokanalen beskæres med en tredjedel af tilskuddet over fem år.

Alligevel var der god stemning på dagens morgenmøde, fortæller Radio24syvs tillidsrepræsentant Emma Oehlenschläger.

”Det har stort set været en helt almindelig morgen. Folk mødte ind med god energi, som vi plejer. Ved morgenmødet blev vi tilbudt en gammel dansk at styrke os på, og så gav nyhedschef Simon Andersen os en brandtale om, at det eneste, vi kan gøre nu, er at give den endnu mere gas, end vi plejer, så det står klart og tydeligt for alle, at vi skal være i mediebilledet,” siger hun.

I forvejen radio til halv pris

Udsigten til en 33 procents besparelse har allerede fået kraftig kritik af Radio24syvs administrerende direktør, Jørgen Ramskov, der onsdag aften sagde til TV 2, at en besparelse af den kaliber får DR’s besparelser til at ligne ”en børnefødselsdag”.

”Jeg synes, vi i forvejen laver ekstremt billig radio – halv pris af P1 – og vi sender halvanden gang så meget. Så jeg havde ikke regnet med, at vi skulle svare, og jeg har svært ved at se, hvorfor folk mener, vi kan gøre det billigere, end vi gør,” sagde Jørgen Ramskov.

Går mere op i at lave radio

Ifølge Emma Oehlenschläger har man heller ikke på medarbejdersiden haft den store frygt for de besparelser, som Radio24syv nu trues af.

”Vi har selvfølgelig hele tiden vidst, at der skulle være de her forhandlinger. Men helt ærligt, vi har bare gået og lavet radio og passet vores ting. Og det er også det, vi gør i dag. Folk går langt mere op i at få noget journalistik ud over rampen. Vi bruger ikke meget tid – heller ikke i frokostpausen – på at bide negle over radioens fremtid,” siger hun.

Kun et udspil

En besparelse på 33 procent – kan man undgå at føle det som udtryk for, at man ikke har gjort det godt nok?

”Det gælder jo generelt for det her medieudspil, at det ikke handler om visioner, men kun om måder at spare penge på. Og det er i sig selv jo ærgerligt. Vi er da meget kede af udspillet, og vi ville langt hellere have haft at vide, at vi bare skulle fortsætte for fuld udblæsning, og at man er glade for, at vi kan lave radio for halvdelen af P1’s økonomiske ramme. Men vi ser det her som et udspil til forhandlinger, og vi tager ikke alle de scenarier, der kastes efter os, for gode varer,” siger Emma Oehlenschläger.

Hun slår fast, at Radio24syv efter en 33 procents besparelse vil være en helt anden radio. Men et forhandlingsudspil får ikke medarbejderne til at gå ned med flaget.

”Der er ikke gravøl på bordet herinde endnu. Og vi ved, at der mindst er halvandet år med de nuværende bevillinger. Så den skal bare have fuld smadder med at lave radio. Radio24syv er et sted med mange forandringer – det er den ånd, vi arbejder i. Derfor er vi ikke slået ud af kurs med det udspil, der er kommet.”

0 Kommentarer