Kritik

24syv får kritik for opdigtet interview

René Fredensborgs ekskone får medhold i Pressenævnet efter klage over, at 24syv opdigtede interview med hendes kæreste

Det var en krænkelse af privatlivets fred, da radiokanalen 24syv i januar lavede et fiktivt interview med Rene Fredensborgs ekskones nye kæreste.

Det fastslår Pressenævnet efter at have behandlet en klage fra ekskonen Sarah Iben Almbjerg, som klagede på vegne af hende selv, hendes nuværende kæreste og den søn hun har med René Fredensborg.

Nævnet fastslår, at udsendelsen indeholdt ”ukorrekt information”, og at ”indslaget med den fiktive person krænker privatlivets fred for dem og ikke tager fornødent hensyn til sønnen, som er syv år gammel.”

Det var i de sidste minutter af 24syv-programmet ’Tsunami’ fra 4. januar med René Fredensborg som gæst, at de to værter angiveligt ringede til Sarah Iben Almbjergs nye kæreste.

Han tog telefonen og begyndte åbenhjertigt at fortælle om, hvordan Sarah Iben Almbjerg tit er ked af, hvordan Fredensborg opfører sig. Han fortæller også, at han mener, Fredensborg bør tage mere ansvar, og at han nærmest er blevet far for Fredensborgs barn.

Men manden i telefonen var slet ikke René Fredensborgs ekskones nuværende kæreste, men derimod en fiktiv kilde, der spiller en rolle, som var opdigtet af 24syvs værter.

Episoden fik René Fredensborg selv til at forlade radiostudiet, og Sarah Iben Almbjerg klagede efterfølgende til Pressenævnet.

24syv forsvarer indslaget

Hun fortalte dengang til Journalisten, at hun var meget fortørnet over oplevelsen.

”For mig er det ubehageligt, at folk tror, min kæreste sidder i radioen og taler om os. Og på min søns vegne synes jeg, det er ubehageligt, at de sidder og opdigter, hvordan en syvårig dreng har det med, at hans far ikke vil se ham,” siger Sarah Iben Almbjerg.

24syv’s chefredaktør har forsvaret indslaget med, at der var tale om satire, og at Sarah Iben Almbjerg selv har gjort sig til et offentligt anliggende og dermed har offentlighedens interesse ved flere gange at have omtalt sine familieforhold i klummer og artikler.

Men det afviser Pressenævnet, som mener, at den offentlige interesse må anses for begrænset.

”Pressenævnet har lagt vægt på, at interviewet på alt.dk, som 24syv har henvist til som grundlag for indslaget, er publiceret for cirka tre år siden, og at Sarah Iben Almbjerg ikke efter det oplyste sidenhen har udtalt sig om familiens forhold i offentligheden.”

0 Kommentarer