Fyringsrunde

22 medarbejdere stopper på TV 2 i stor sparerunde

Sparerunde rammer 10 fastansatte og 12 løst tilknyttede i Nyhedsafdelingen

TV 2 har i dag holdt opsigelsessamtaler med 22 kolleger i Nyhedsafdelingen. Der er opsagt 10 faste medarbejdere, og 12 løst tilknyttede kolleger har fået besked om, at TV 2 stopper samarbejdet.

I flere tilfælde har TV 2 haft mulighed for at tilbyde medarbejderne en anden tilknytning, end de har til TV 2 i dag, oplyser TV 2’s kommunikationsafdeling.

TV 2 arbejder på at give de opsagte kolleger de bedste muligheder for at komme videre. Det har tidligere været meldt ud, at 23 medarbejdere har indgået frivillige fratrædelsesaftaler med TV 2.

Opsigelserne er en del af fremtidssikringen og den digitale transformation af TV 2 Nyhederne. Arbejdet har betydet en række til- og fravalg, fordi TV 2 skal møde brugernes stadig mere digitale behov.

Fyringsrunden blev meldt ud 18. april, hvor meldingen var, at den ville ramme 25 faste stillinger og 25 løse stillinger.

Udmeldingen om de omfattende afskedigelser blev mødt af protest fra medarbejderne, og medarbejderne i nyhedsafdelingen besluttede at nedlægge arbejdet.

”Folk føler, at de er gået med til en omstillingsproces, hvor de gik ind i det med åbne øjne og arme. De er med på, at der skal ske mange store forandringer i deres arbejdsliv. Og da de så står der, hvor de i forvejen er ude af deres comfort zone, kommer der så en melding om, at der skal være 50 fyringer,” fortalte hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten dengang til Journalisten.

0 Kommentarer