22 DR-journalister søger om frivillig fratrædelse

Fristen for at søge om frivillige fratrædelser i DR udløb i går, mandag. Omkring 60 ansatte i DR har benyttet sig af muligheden – heraf 22 journalister. Fællestillidsrepræsentant for journalisterne i DR Henrik Vilmar: Det betyder, at der er 22 journalister, der kan komme videre, og som redder andre fra at blive fyret

DR skal nedlægge 375 til 400 stillinger i koncernen. Nu har omkring 60 ansatte søgt om frivillig fratrædelse. Heraf 22 journalister. 

”Det er jeg godt tilfreds med. Det er egentlig et højt tal, for det er jo ikke så lang tid siden, cirka et år, at der også var frivillige fratrædelser. Og der var der også mange, der søgte om det,” siger Henrik Vilmar, fællestillidsrepræsentant for journalisterne i DR. 

22 journalister, der kan komme videre

Henrik Vilmar fortæller, at tillidsrepræsentanterne i DR har haft stort fokus på at fortælle de ansatte, at de ikke kun måtte søge om frivillige fratrædelser i frygt for at blive fyret.

”Det vil sige, at der er 22 journalister, der føler, de kan komme videre med deres liv, og som redder 22 andre fra at blive fyret,” siger han. 

Hvordan kan man være sikker på, de ikke gør det, fordi de er bange for de kommende fyringer?

”Vi kan selvfølgelig ikke være 100 procent sikre på, at der ikke er nogen, der gør det, fordi de tænker, at risikoen for fyring er for stor. Men det er noget, vi har opfordret tillidsrepræsentanterne til at snakke med de ansatte om. Og det ved jeg, de har gjort,” siger han.

Det værste står jo foran os”

Ifølge Henrik Vilmar kommer 11-12 af de frivllige fratrædelser fra DR Nyheder, mens resten kommer spredt fra andre afdelinger i DR. Nogle stykker er fra Aarhus, fortæller han.

Selv om det er positivt med mange ansøgninger om frivillige fratrædelser, er stemningen i DR langt fra reddet, siger Henrik Vilmar. 

”Alt i alt er der søgt omkring 60 fratrædelser i huset. Så hvis de går igennem, er det jo 60 færre, der skal afskediges. Det viser, at den aftale, vi har om de frivllige fratrædelser, faktisk gør en forskel i sådan en situation her. Og det er jeg glad for,” siger han.

”Men det værste står jo foran os. Det er svært at finde lettelse i DR for tiden.”

0 Kommentarer