22-årig dømt for at true Journalistens fotograf

En 22-årig mand fra Korsør er blevet dømt for at true fotograf Martin Stampe med vold, imens fotografen var på opgave for Journalisten.

En 22-årig mand fra Korsør er blevet dømt for at true fotograf Martin Stampe med vold, imens fotografen var på opgave for Journalisten.

Tilbage i efteråret 2011 anmeldte freelancefotograf Martin Stampe en mand for trusler. Han er nu blevet dømt, skriver SN.dk.

Stampe var sendt i marken af Journalisten for at tage billeder til bladets serie om gamle dagblade i Danmarks udkant. Han var sammen med en fotograf fra Sjællandske ude for at fotografere vraget efter et biluheld. Men så dukkede den dengang 21-årige mand op med sin far.

»Jeg stod ude på marken og ville fotografere bilvraget og avisens journalist, da han kom løbende og i aggressiv tone forlangte, at jeg ikke tog billeder. "Ved du ikke, det er hamrende ulovligt," råbte han. Jeg prøvede så at fortælle ham, at vi befandt os på frit tilgængeligt område, og at jeg derfor kunne fotografere det, jeg ville,« fortalte Martin Stampe dengang til SN.dk.

Episoden endte med, at den nu 22-årige mand fra Korsør truede med en knytnæve og sagde "jeg klapper dig en", ligesom han ville finde ud af Stampes adresse og opsøge ham, ifølge fotografen.

Han har nu fået rettens ord for, at der var tale om ulovlige trusler. Den 22-årige mand er blevet idømt 20 dages betinget fængsel.

Martin Stampe er tilfreds med dommen.

»20 dages fængsel, det er fint, synes jeg. Det passer mig også godt, at han ikke skal afsone straffen, for det har ikke været mit ønske at ramme ham hårdt,« siger han til SN.dk.

Også Dansk Journalistforbunds formand Mogens Blicher Bjerregård hilser dommen velkommen.

2 Kommentarer

Andreas Marckmann Andreassen
17. FEBRUAR 2012
Re: 22-årig dømt for at true Journalistens fotograf
Kære Villy, tak for din kommentar. Jeg har nu tilføjet, at det er formanden, der er tale om. Du kan læse hans udtalelse hos Sjællandske her.
Villy Dall
17. FEBRUAR 2012
Re: 22-årig dømt for at true Journalistens fotograf

Kunne vi få at vide, hvem DJ er, som hilser dommen velkommen. Et forbund udtaler sig da ikke, medmindre der er tale om en resolution fra f.eks. delegeretmødet.