216 kr. mere til dagbladsjournalisterne

DJ har nået enighed med cheferne på dagbladene, hvor journalisterne står til at få 216 kr. mere i løn pr. måned, og praktikanterne 344 kr. per måned. Nu skal DJ-medlemmerne sige ja eller nej til aftalen.

DJ har nået enighed med cheferne på dagbladene, hvor journalisterne står til at få 216 kr. mere i løn pr. måned, og praktikanterne 344 kr. per måned. Nu skal DJ-medlemmerne sige ja eller nej til aftalen.

Det holdt hårdt. Ifølge Dansk Journalistforbund har de forhandlet uafbrudt i 30 timer med arbejdsgiverne på dagbladene.

Men løsningen faldt på plads til sidst, og nu ligger der et forslag til et dagbladsforlig.

Forliget dækker blandt andre kolleger på Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske og Ritzau samt en række mediehuse spredt over hele landet.

Resultatet blev blandt andet, at dagbladsjournalisterne står til at få 216 kroner mere i grundløn per måned, med mulighed for at forhandle om de personlige tillæg. Praktikanternes løn stiger med 334 kroner per måned.

»Resultatet er udtryk for en ansvarlig og realistisk linje i forhandlingerne. Situationen kræver mere end nogensinde, at medarbejdere og ledelser finder sammen om fremadrettede aftaler, som kan sikre beskæftigelsen i rimelige rammer, « udtaler næstformand i DJ og forhandlingsleder, Lars Werge, på DJs hjemmeside.

»Det er en smal løsning, som er indgået i skyggen af de forholdsvis beskedne overenskomstresultater på det private arbejdsmarked lige nu. Alligevel indeholder vores aftaler vigtige punkter om blandt andet efteruddannelse og barsel,« fortsætter Werge.

Næste skridt er, at DJs hovedbestyrelse skal tage stilling til, om de vil anbefale de godt 2000 stemmeberettigede medlemmer at sige ja til forliget. Det sker 28. februar. Forhandlerne bag forliget anbefaler et ja.

Du kan læse mere om aftalen i Journalisten.dks interview med næstformand og forhandlingsleder Lars Werge

(Opdateret 10.50: Vi har præciseret, at lønnen stiger med 216 kr. PER MÅNED om året, og altså ikke 216 kr. i alt per år.) 

1 Kommentar

David Arnholm
27. FEBRUAR 2012
Re: 216 kr. mere til dagbladsjournalisterne
Hvad går de "vigtige punkter om blandt andet efteruddannelse og barsel" ud på?