21 Søndag-redaktør er selv overrasket over lækage-sag

21 Søndags redaktør Jakob Kwon Henriksen har ikke haft lydoptagelsen og vidste ikke, at den kom fra en DR-medarbejder, fortæller han Journalisten.dk.

21 Søndags redaktør Jakob Kwon Henriksen har ikke haft lydoptagelsen og vidste ikke, at den kom fra en DR-medarbejder, fortæller han Journalisten.dk.

Da DR-ledelsen tirsdag eftermiddag meddeler, at en omdiskuteret lydoptagelse stammer fra en medarbejder i DR, står det i direkte modstrid med en historie bragt i BT fredag, hvor Jakob Kwon Henriksen afviser, at optagelsen skulle komme fra DR.

Journalisten.dk har nu talt med Jakob Kwon Henriksen, og han pointerer, at han over for BT udelukkende garanterede, at optagelsen ikke kom fra en medarbejder på 21 Søndag. Han tilføjer også, at han ikke på noget tidspunkt har haft optagelsen, og han er selv først nu blevet klar over, at kilden er en medarbejder i DR Oplysning. Historien, som 21 Søndag lavede om at Jakob Winther ikke optræder på lydoptagelsen, stammer udelukkende fra en mundtlig kilde.

Jakob Kwon Henriksen vil dog ikke fortælle yderligere, heller ikke om hvorfor indslaget i 21 Søndag blev taget af programmet mindre end en time før udsendelse.

Baggrunden for historien i BT var, at journalisten og blogger Jarl Cordua havde gættet på at optagelsen stammer fra et interview med Jakob Winther, foretaget af DR-journalisten Michael Bech i oktober.

Ifølge DR's pressemeddelelse blev lydoptagelsen lavet 25. januar, og Jarl Corduas bud viste sig således også at være forkert.

»Ja, det er rigtig nok. Men på det tidspunkt gættede alle fra Herodes til Pilatus. Jeg havde en viden om at det interview var lavet, og den viden så jeg ingen grund til at brænde inde med,« forklarer Jarl Cordua til Journalisten.dk.

Han følte sig sikker på, at optagelsen stammer fra DR, på grund af personlige forbindelser mellem Guldbrandsen og flere DR-medarbejdere.

»Jeg gættede på at DR havde noget på denne sag, fordi Guldbrandsen har så mange venner derude. I første omgang tænkte jeg så på 21 Søndag,« fortæller han.

Jarl Cordua kalder hele affæren et syndigt rod, og han opfordrer de øverste DR-chefer til at få endevendt sagen og fundet ud af, hvem der har vidst hvad, på hvilket tidspunkt. Han mener sagen er præget af en generel berøringsangst over for DR og især 21 Søndag.

»På medierne har man ikke lyst til at gå i kødet på tidligere kolleger. Og politikerne tør ikke gå i kødet på DR på grund af armslængdeprincippet, og især et program som 21 Søndag, som er kendt for at være nogle barske fyre. Det synes jeg er et problem,« siger han.

3 Kommentarer

Jakob Andresen
9. FEBRUAR 2010
Re: 21 Søndag-redaktør er selv overrasket over lækage-sag
Garantier, der involverer andre menneskers handlinger, er efterhånden ved at være temmelig ligegyldige. Det kan ikke lade sig gøre at garantere noget på andres vegne - heller ikke selv om det indgår i redaktørjob-beskrivelsen.
Theo Jensen
9. FEBRUAR 2010
Re: 21 Søndag-redaktør er selv overrasket over lækage-sag
Og hvis ikke: SKal Guldbrandsen så have danmarkshistoriens største injuriebøde eller sågar  i  fængsel? Og DR-medarbejderen?
Mikael Hansen
9. FEBRUAR 2010
Re: 21 Søndag-redaktør er selv overrasket i lækage-sag
Lad os nu for helvede få sandheden frem om den skyldige i lækagen. Kommer det fra Gades mand i ministeriet eller ej? Hvis ja, må Winther straffes hårdt.