200 har tilmeldt sig netværksapp til Folkemødet

Den nye app Mingla skal gøre det nemt for bl.a. journalister og kommunikationsfolk at netværke på Folkemødet. Digital chef beskriver den som en blanding af Tinder og LinkedIn: ”Jeg tror, det vil være et meget fedt ego-boost til folk, der er en del af SoMe-verdenen”

En netværksapp, der er en blanding mellem Tinder og LinkedIn.

Sådan beskriver digital chef i Holm Kommunikation Mads Keilberg Johansen den nye app Mingla. Det er meningen, at appen skal hjælpe de journalister, kommunikationsfolk, lobbyister og politikere, som på Folkemødet har for travlt til at netværke effektivt.

“Det er en netværksapp, der fungerer ved at swipe personer, ligesom man gør på Tinder. Vi tænkte, at det kan hjælpe nogen af dem, der aldrig når at komme ud af deres telt på Folkemødet,” siger Mads Keilberg Johansen og tilføjer:

“Jeg tror, der er et behov for den. Folkemødet druknker i events. Jeg tror, der er over 3.000 i år. Og sidste år blev der skrevet 40.000 tweets på Folkemødets hashtag. Det her er en vej til lige at træde et skridt tilbage og netværke mere effektivt, hvis det er derfor, man er på Folkemødet,” siger han.

Sidste år var der ifølge Folkemødet selv næsten 100.000 deltagere fordelt over hele weekenden, hvor arrangementet blev afholdt, og i alt var der 685 akkrediterede journalister til begivenheden.

Ikke bare en datingapp

Mads Keilberg Johansen frygter ikke, at folk har for travlt til overhovedet at nå at bruge appen.

“Jeg tror, man har så tilpas mange pauser, hvad enten det er i teltet eller på vej fra det ene event til det andet, at man synes, det vil være sjovt at prøve som et godt tidsfordriv,” siger han.

Han fortæller, at 200 personer i skrivende stund – en uge inden Folkemødet går i gang – har tilmeldt sig appen.

Risikerer man ikke, at det rent faktisk bare bliver en datingapp for Folkemødet?

“Det er selvfølgelig en mulighed, at den kan bruges til det. Men det mener jeg, der er langt mere effektive redskaber til. Vi tror på, at det her vil blive brugt til at mingle med de personer, som man har et arbejdsmæssigt fællesskab eller interesse med,” siger Mads Keilberg Johansen

Hvilke informationer kommer der til at være på appen?

“Man har en profiltekst. Man kan også booste sin profil ved at linke til sine forskellige sociale medier. Så kan man også se, hvor mange følgere folk eksempelvis har på Twitter. Jeg tror, det vil være et meget fedt ego-boost til folk, der er en del af SoMe-verdenen,” siger han.

“Men det er meget op til dig selv at præsentere dig i din tekst, så folk gerne vil snakke med dig. Vi forsøger heller ikke at overkomplicere det. Det skal ikke kræve for meget at bruge appen.”

Afprøvet på Sveriges folkemøde

Mingla har allerede afprøvet appen på Almedalsugen sidste år. Det er den svenske pendant til Folkemødet. Her mener Mads Keilberg Johansen, at appen var en succes.

“Der var 4.000, som oprettede en profil. Og der var 30.000 matches. Det er også en af grundene til, at vi tør udrulle den her,” siger han.

Han håber, at appen bliver så vel modtaget, at den ikke kun skal bruges på Folkemødet fremover.

“Jeg tror, det ville være svært for størstedelen at finde den nødvendig, hvis vi ikke brugte Folkemødet som anledning. Men jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne rulle det ud som en app, der kan bruges hele året, hvis det bliver en succes. Så vil det måske skulle fungere sådan, at der dukker folk op, som har samme faglige interesse som én selv,” siger han.

0 Kommentarer