2-1 til FOA i spinkamp mod KL

Hvad angår spin, er begge parter kommet helskindet gennem konflikten, vurderer ekspert efter dagens forlig. FOA fører dog på point.

Hvad angår spin, er begge parter kommet helskindet gennem konflikten, vurderer ekspert efter dagens forlig. FOA fører dog på point.

Efter strejkens første døgn dømte han 1-0 til FOA. Ovenpå morgenens forlig her på konfliktens 19. dag er stillingen 2-1 til fagforbundet, mener Jan Christiansen, der er direktør i Advice med speciale i politisk kommunikation.

»Jeg vil sige, at der står 2-1 til FOA. Det springende punkt er, at det har kunnet betale sig at strejke – så længe resultatet bare er lidt bedre end de andres, er det en de facto-sejr,« siger han til Journalisten.dk.

Det første point går til FOA, fordi de kom bedst fra start. Det næste fordi det lykkedes – om end marginalt – at skaffe medlemmerne et bedre resultat, end de stod til inden strejken. Endelig giver Jan Christiansen et point til Kommunernes Landsforening, fordi det lykkedes dem at løse konflikten uden et politisk indgreb.

»Sejren skyldes primært, at Dennis Kristensen har været i stand til at ændre strategi undervejs. Man skal huske, at han ikke havde nogen option, der hed forhandling, da han gik ind til det her. Hans medlemmer forventede en strejke, og han har holdt balancen og hugger til på det helt rigtige tidspunkt ved at indgå forlig nu. Hvis sceneriet havde fortsat, risikerede han jo, at FOA gik bankerot,« siger Jan Christiansen og understreger igen, at FOA har imponeret med en velforberedt, moderne og massiv mediekampagne sideløbende med strejken.

I det store og hele vurderer Jan Christiansen dog, at begge parter er sluppet gennem konflikten med skindet på næsen. Sygeplejerskerne levner han dog ikke mange chancer.

»De har fået baghjul hele vejen igennem. Konflikten handler først og fremmest om hjemmehjælpere, og dertil kommer, at sygeplejerskerne har lidt sværere ved at bruge argumentet om urimelighed på løn-siden. Hvis de ikke makker ret, bliver der grebet ind, inden der er gået 10 dage,« spår Jan Christensen.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right