Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:12 25.05.2023 Jakob Albrecht

18 stillinger forsvinder i Nordisk Film Production

18 stillinger forsvinder i Nordisk Film Production

Egmonts produktionsselskab Nordisk Film Production nedlægger 18 stillinger på tværs af Danmark, Norge og Sverige. Heraf er fire medarbejdere blevet fyret.
Det skriver MediaWatch.

Nedskæringen bunder i, at rammebetingelserne for film- og serieproduktion i Skandinavien er ”markant ændret”, mens inflation og global krise har sat branchen under yderligere pres, forklarer Katrine Vogelsang, adm. direktør for Nordisk Film Production.

Nedskæringerne finder sted, samtidig med at tv-branchen er ramt af den værste krise i mange år.

Krisen skyldes først og fremmest, at tv-kanalerne og streamingtjenesterne har trykket så hårdt på bremsen, at det har udløst et regulært harmonikasammenstød i produktionsmiljøet i form af fyringsrunder og mangel på nye ordrer.

”Det står ikke bare stille. Det står fuldstændigt stille,” har direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov fortalt til Journalisten.

I slutningen af april kostede krisen i branchen sit første offer, da produktionsselskabet Impact TV med 40 løst- og fastansatte blev begæret konkurs.
Siden er også produktionsselskabet Frontier Film, der blandt andet står bag de tre første Pyrus-julekalendere, begæret konkurs.

SENESTE NYT

Flere nyheder