15 går frivilligt fra Nyhedsavisen

Fyringerne på Nyhedsavisen begrænses til 18 medarbejdere, erfarer Journalisten.dk. Samlet har 15 taget imod muligheden for en frivillig fratrædelsesordning eller nedsat tid. (opdateret)

Fyringerne på Nyhedsavisen begrænses til 18 medarbejdere, erfarer Journalisten.dk. Samlet har 15 taget imod muligheden for en frivillig fratrædelsesordning eller nedsat tid. (opdateret)

Antallet af fyringer på Nyhedsavisen endte med at blive mere end halveret. Oprindeligt var planen at fyre 40 journalister, men takket være en række medarbejdere, som i slutspurten selv valgte at gå eller tage imod tilbuddet om en frivillig fratrædelsesordning, blev tallet til sidst reduceret væsentligt. Senest valgte 15 medarbejdere i mandags at tage imod muligheden for en frivillig fratrædelsesordning.

Her til morgen lå der en kuvert til alle ansatte med besked om, hvorvidt de fortsat var ansat på gratisavisen eller ej. Og for 18 medarbejdere var beskeden negativ. Besparelserne rammer et par medarbejdere i Århus, stort set alle i Odense og så en god del i København.

Stemningen er naturligvis meget trykket, men der er enighed blandt medarbejderne om, at man både skal tage sig af dem, der er fyret – og samtidig skal der en avis på gaden i morgen.

Faglig konsulent i Dansk Journalistforbund Hans Jørgen Dybro mødes her til formiddag med medarbejderne for at hjælpe dem videre. Og selv om antallet af fyringer er reduceret mærkbart, så betegner han stadig de 18 som »frygteligt mange«.

»Journalistforbundet har tilrettelagt et program, som skal hjælpe de fyrede med at komme i arbejde igen så hurtigt som muligt. Og det program begynder allerede i dag,« siger Hans Jørgen Dybro til Journalisten.dk.

Han tilføjer, at mange af de fyrede medarbejdere havde håbet på, at det ikke blev dem.

»Men når så mange skal fyres, så kan det ikke undgå andet end at ramme hårdt,« siger han og tilføjer, at de fyrede alle sammen er unge og veluddannede, som har gjort »en kæmpe indsats på Nyhedsavisen«.

»Så vi håber på, at de alle snart kommer i arbejde igen.«

Journalistforbundet mødes som sagt i dag med de fyrede og holder igen på fredag nye møder for at hjælpe de afskedigede til at finde et nyt arbejde.

Inden ledelsen på Nyhedsavisen i morges udleverede fyresedlerne, valgte journalist på Nyhedsavisen Leny Malacinski at reflektere over livet på Nyhedsavisen det sidste halvandet år. I en stærkt personlig blog på Avisen.dk skriver hun blandt andet:

»Der er ikke noget godt at sige. Vi skal af med en masse gode folk, omkring 36, som vi ikke har lyst til at komme af med. Vi skal sige farvel til Nyhedsavisen, som vi kender den. I dag klokken 9 er halvdelen væk. Og vi skal også sige farvel til det liv, vi har levet det sidste halvandet år. Nyhedsavisen har ikke bare været min arbejdsplads. Ved et helt usandsynligt sammenfald lykkedes det dengang at samle et hold, som siden har holdt sammen om aftenerne, i fredagsbaren, i weekenderne. Vi har haft en mening om alt i vores avis, og måske om alt for mange ting. Holder den forside? Er den historie dokumenteret? Og har chefredaktøren altid ret?,« indleder Leny Malacinski sin blog.

Journalisten.dk har her til formiddag været i kontakt med Nyhedsavisens chefredaktør, Simon Andersen, men han ønsker ikke at udtale sig.

De 18 medarbejdere, som i dag er blevet fyret, er alle blevet fuldt fritstillet i deres opsigelsesperiode, så de kan koncentrere sig 100 pct. om at finde et nyt arbejde.
Opsigelsesperioden er for langt de fleste tre måneder. Enkelte har kun haft en måneds opsigelse, men får alligevel tre måneder med løn til at søge nyt job.

Læs også journalisternes egen oplevelse af dagen i dag: »Vi er blevet revet midt over«.

0 Kommentarer