Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:10 19.08.2022 Ritzau

Dokumentarist Lars Engels er død

Dokumentarist Lars Engels er død

Lars Engels lavede blandt andet film om prostitution og narkomani, og titlerne tæller ’Pigerne på Halmtorvet’, ’Dømt til behandling’ og ’Piger i Vestre Fængsel’. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dokumentarfilminstruktøren Lars Engels er død. Det oplyser familien i en dødsannonce i Politiken.

Lars Engels blev 80 år gammel. Han er særligt kendt for sine dokumentarprogrammer, der portrætterede samfundets sociale skyggesider.

Han lavede blandt andet film om prostitution og narkomani. Titlerne tæller ’Pigerne på Halmtorvet’, ’Dømt til behandling’ og ’Piger i Vestre Fængsel’.

Lars Engels var oprindeligt uddannet kemilærer, og han har skrevet flere lærebøger inden for faget. Siden blev han uddannet fra Den Danske Filmskole i 1976.

Samme år blev han ansat på Danmarks Radio, hvor han indtil 2005 nåede at instruere omkring 60 dokumentarfilm. Nogle af hans første film er optaget i Cuba.

Med filmene ’Havanas Psykiatriske Hospital’ og ’De gale i Havana’ lagde han sit fremtidige signatursnit for portrætteringen af mennesker, der lever i samfundets kant. Mange af hans dokumentarer kom til at skildre miljøet på Vesterbro i København.

SENESTE NYT

Flere nyheder