121 DJ-medlemmer bliver berørt af regionsnedlæggelse

121 medlemmer af DJ arbejder i regionerne, primært som kommunikationsfolk. De vil blive flyttet, men ikke fjernet, hvis regionerne nedlægges, vurderer næstformand i K-gruppen, Per Roholt. Læs her hvorfor.

121 medlemmer af DJ arbejder i regionerne, primært som kommunikationsfolk. De vil blive flyttet, men ikke fjernet, hvis regionerne nedlægges, vurderer næstformand i K-gruppen, Per Roholt. Læs her hvorfor.

Der er for kort tid siden fundet flertal på Christiansborg for at nedlægge de danske regioner.

121 medlemmer af Dansk Journalistforbund arbejder i regionerne, primært som kommunikationsfolk, oplyser forbundet til Journalisten.dk.

Men selvom regionerne skulle blive nedlagt, så betyder det ikke, at kommunikationsfolkene bliver fyret, vurderer næstformand i Dansk Journalistforbunds K-gruppe, Per Roholt. K-gruppen er en specialgruppe for kommunikatører.

»Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, der er lidt nervøse. Men set fra min synsvinkel betyder nedlæggelse af regionerne ikke, at man fjerner behovet for kommunikation. Jeg er ikke så nervøs for medlemmernes jobs,« siger Per Roholt til Journalisten.dk.

Han fortæller, at de fleste af DJ's kommunikationsfolk i regionerne er bundet op på større enheder, eksempelvis sygehuse.

»Sygehusene har stadig brug for kommunikation. Busserne har også brug for at kommunikere køreplaner og den slags ud. Jeg tror ikke, de folk bliver fyret. Jeg tror i stedet, vi vil se, at mange af dem bliver flyttet derhen, hvor opgaverne er,« siger Per Roholt.

»Hvis vi nu var i en branche, hvor vi solgte nye biler, så kunne det godt være, det ramte os. Men de her tunge enheder som sygehuse og busdrift er ikke bare noget, der forsvinder med et trylleslag,« fortsætter han.

Per Roholt sidder også i DJ's hovedbestyrelse. Og han understreger, at DJ ikke desto mindre vil holde et vågent øje med omlægningen.

»Jeg kan selvfølgelig ikke afvise, at man vil bruge anledningen til at skære ned. Derfor er det noget, vi vil følge nøje. Det er en stor del af de offentlige arbejdspladser, der ligger i regionerne, og der bliver lavet et fantastisk stykke arbejde i regionernes kommunikationsafdelinger,« siger han.

Forslaget om at nedlægge regionerne kan imidlertid ikke nå at blive gennemført inden et valg. Oppositionen har endvidere varslet, at regionerne ikke bliver nedlagt, hvis de vinder magten.

0 Kommentarer