100 FM er ved at købe TV 2 Radios udstyr

Radio 100FM bekræfter nu, at de så sent som i går var til møder med TV 2s direktion. Samtalen handler om overtagelse af TV 2 Radios grej og studier. Målet er at gøre Radio 100FM landsdækkende, siger adm. direktør Jim Receveur. Adm. direktør for TV 2 Merete Eldrup holder alle muligheder åbne.

Radio 100FM bekræfter nu, at de så sent som i går var til møder med TV 2s direktion. Samtalen handler om overtagelse af TV 2 Radios grej og studier. Målet er at gøre Radio 100FM landsdækkende, siger adm. direktør Jim Receveur. Adm. direktør for TV 2 Merete Eldrup holder alle muligheder åbne.

TV 2s fremtid er endnu ikke endeligt afgjort. Selv om Se og Hør tidligere i dag slog fast på deres hjemmeside, at radiostationen lukker til maj, så forhandler TV 2 stadig »med flere partnere«.

Det er i hvert fald det officielle budskab, ledelsen ønsker at give udadtil. Internt har man tillige sendt en mail ud i eftermiddag, hvor man afviser Se og Hør-historien.

I går var Radio 100FMs adm. direktør, Jim Receveur, da også på besøg hos TV 2 på Teglholmen i København. Det samme var Kasper Kryger, adm. direktør for den nu lukkede Sky Radio, erfarer Journalisten.dk. Og ifølge TV 2s egen adm. direktør, Merete Eldrup, snakker man også med andre aktører – eksempelvis MTG og SBS.

»Vi arbejder på sagen. Endda meget heftigt. Og vi har ikke truffet en endelig beslutning. Hverken i mit hoved, direktionens eller bestyrelsens hoved,« siger hun til Journalisten.dk og tilføjer:
»Vi holder møder med alle mulige folk – alle mulige steder,« siger hun og bekræfter, at blandt andet Kasper Kryger og Jim Receveur har været til samtaler masser af gange.

Spørgsmålet er dog, om der stadig bliver diskuteret en egentlig redning af TV 2 Radio, eller om det er helt andre emner, der er på bordet? Det er der i hvert fald flere udsagn, der bekræfter! Og meget tyder på, at en reel afvikling af TV 2 Radio er i gang, hvor det nu i stedet handler om at sælge ud af det, der ligner et regulært dødsbo.

Jim Receveur, der så sent som i går var til samtaler med TV 2s direktion, siger godt nok, at man er »langt fra at nå nogen form for aftale« og indleder med at tale om ønsketænkning:

»Den bedste mulighed for os ville være, hvis vi kunne eje begge frekvenser, men det er en politisk beslutning. MTG og SBS … de kan bare købe TV 2 Radio, hvis de ellers ville. Hvorimod 100FM ikke må eje begge sendefrekvenser, som loven er i dag,« siger han til Journalisten.dk

Men hvorfor forhandler Radio 100FM så overhovedet med TV 2?
»Af flere grunde,« siger Jim Receveur og forklarer, at hele det kommercielle marked vil tabe på en lukning af TV 2 Radio.

»Det vil ikke være nogen fordel for os, hvis TV 2 Radio lukker. Deres tilstedeværelse er med til at løfte markedet. Og hvis de lukker, så vil det stoppe det igangværende momentum med udviklingen af det kommercielle radiomarked i Danmark.«

Radio 100FM, der ejes af Talpa Radio International, rettede før folketingsvalget sidste år henvendelse til Kulturministeriet for at høre om muligheden for at købe TV 2s radiokoncession og samtidig fortsætte med Radio 100FM.
»Men svaret var nej. Vi skulle sælge det, vi ejer nu. Men det giver jo ikke nogen mening. Hvorfor sælge en radiostation, som har succes,« siger Jim Receveur, der siden ikke har brugt energi på at overbevise Kulturministeriet og kulturminister Brian Mikkelsen om det »logiske« i at lade Radio 100FM eje flere sendefrekvenser.

Det synes derfor temmelig udelukket, at Radio 100FM får lov til direkte at købe koncessionen til TV 2 Radio. Eller for den sags skyld, at de overhovedet arbejder på det.
Til gengæld er Radio 100FM interesseret i at overtage al TV 2 Radios sendeudstyr, studier, grej og muligvis også sendemaster. Radio 100FM satser nemlig alle kræfter på at blive landsdækkende.

Da stationen første gang gik i luften den 15. november 2003, dækkede 100FM kun 38 pct. af befolkningen. Siden har man opkøbt forskellige lokale sendefrekvenser, så man i dag når ud til 45 pct. af danskerne, og inden udgangen af 2008 er målet en dækning på 70 pct., som man vil opnå ved overtagelse af endnu flere lokale sendefrekvenser. Radio 100FM har således lagt billet ind på 26 lokale radiofrekvenser, som Radio- og tv-nævnet for nylig sendte i udbud. Foreløbig har man fået 10, og yderligere er på vej i denne måned.

»Vi afventer Radio- og tv-nævnets tilladelse til at overtage de resterende lokale frekvenser, så vi – nationwide – vil komme op på 70 pct. før udgangen af i år,« siger Jim Receveur til Journalisten.dk.

Lykkes udvidelsesplanen, så vil Radio 100FM dernæst øge sin nationale dækning til 90 pct. inden udgangen af 2009.

Og det er måske i virkeligheden her historien ligger begravet. Og derfor bliver en stor del af al forhandlingskrudtet i disse dage netop brugt på salg af radioudstyr og maskinpark frem for en egentlig redning af TV 2 Radio. For ifølge Jim Receveur så har TV 2s direktion mentalt opgivet radiostationen:

»Jeg tror ikke, TV 2 betragter TV 2 Radio som et brand længere, men snarere som et økonomisk problem. Al den synergieffekt mellem tv-stationen og radio-stationen, de talte så meget om i starten, har de opgivet, hvilket jeg personligt synes er forkert. De kunne få en masse ud af TV 2 Radio. Men lige nu handler det kun om en ting for dem – stop the bleeding,« siger han.

Merete Eldrup vil ikke røbe spor om indholdet af de igangværende forhandlinger.

Men hvad får dig til at tro på, at det kan lade sig gøre at sælge TV 2 Radio?
»Vi arbejder på det. Det synes jeg også fremgår af netop det, at vi holder møder med andre,« siger hun og afviser at gå i detaljer om indholdet af forhandlingerne.
»Jeg vil ikke ind i konkrete overvejelser,« siger hun.

TV 2 Radios endelige skæbne afgøres på et bestyrelsesmøde den 28. april.

(opdateret.)

0 Kommentarer