100 DR-medarbejdere rammes af fyringsrunden – mindst 20 går frivilligt

Medarbejderne i DR strømmer netop nu ind gennem svingdøren til DR Byen i Ørestaden. Klokken ni indkaldes de første til samtaler. Ifølge Journalisten.dk's oplysninger skal omkring 80 fyres og 20 har valgt at gå selv. Tallene kan stadig ændres. (opdateret 9:20)

Medarbejderne i DR strømmer netop nu ind gennem svingdøren til DR Byen i Ørestaden. Klokken ni indkaldes de første til samtaler. Ifølge Journalisten.dk's oplysninger skal omkring 80 fyres og 20 har valgt at gå selv. Tallene kan stadig ændres. (opdateret 9:20)

Der arbejdes nemlig stadig frem til klokken ni på at reducere antallet. 

"LIge nu sker der en masse ting med overflytninger og folk, der har taget en frivillig fratrædelse," var meldingen lidt over klokken 8 fra centralt hold.

Ingen chefer eller tillidsfolk ønsker dog at udtale sig til citat. 

Derfor er det usikkert, hvad det samlede antal fyringer bliver, samt hvor mange der vælger at gå selv.

Centrale kilder oplyser dog til Journalisten.dk, at der i alt står omkring 80 på listen over medarbejdere, der skal afskediges (alle faggrupper) og dertil kommer så foreløbig 20 medarbejdere, som har valgt at gå selv. Hvor mange heraf, der er organiseret i DJ, er usikkert.

Fredag var meldingen dog, at der bliver omkring 50 færre journalister i DR. Og her til morgen blev der talt om at andelen af journalister var 37 – ud af de angiveligt omkring 80 fyringer. Alene i DR Nyheder er der blevet fyret otte medarbejdere.  

Samtlige medarbejdere i DR har fået besked på, at  de skal sidde klar klokken 9, hvor den såkaldte "sindedag" går igang. Af samme grund er der netop nu pres på gennem svingdøren ind til DR Byen, som flere gange gik i stå på grund af antallet af ansatte.

"Jeg tror aldrig, der har været så mange medarbejdere samlet i DR før," siger en journalist på P1 til Journalisten.dk.

En anden påpeger, at denne fyringsrunde er præget af, at store koryfæer som værterne Kurt Strand og Lene Johansen har valgt at gå selv.  

Generelt var stemningen trykket: "Det er skrækkeligt, skrækkeligt, skrækkeligt," lød det, mens andre forsøgte sig med galgenhumor eller kommentarer som "ingen kender dagen…"

Når prikkerunden går igang klokken ni, så vil de berørte medarbejdere få besked hurtigst muligt. I første runde indkaldes de medarbejdere, som står til en fyring. Dernæst de medarbejdere, som ledelsen ønsker at overflytte til andre afdelinger. Siger man nej til en overflyttelse, så udelukker man sig selv fra at fortsætte i DR. 

Journalisten.dk er i DR Byen. Se også tv-indslag her..

PS: Den store prikkerunde og fyringerne i DR er en udløber af forårets medieforlig, som regeringspartierne sammen med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance blev enige om. I alt skal DR spare 80 millioner kroner allerede i 2011 – og endnu mere de kommende tre år. 

(opdateret 9:20) 

0 Kommentarer