TIME: Cecile er værd at følge

Alt for få kvinder sender fotos ind til World Press Photo. Derfor har det amerikanske nyhedsmedie TIME lavet en liste med kvindelige fotografer, der fortjener større opmærksomhed – blandt andre danske Cecile Smetana Baudier. Hun mener, at kvindelige fotografer måske er for selvkritiske
  • Peter Lihn
    Cecile Smetana Baudier mener, at det måske er "en kvindeting", at man er bange for at stå ved, at man er god nok.
13.03.2017 · 15:50

Mænd fylder for meget, når der uddeles priser ved internationale fotokonkurrencer. Derfor har det amerikanske medie TIME lavet en liste med 34 fremragende fotografer, der er værd at følge. Listen er skabt på initiativ af World Press Photo-dommeren Kira Pollack.

Hun skriver på Time.com, at hun er chokeret over, at andelen af kvinder, der sender billeder ind til World Press Photo, fortsat kun er på 15 procent. Det er det samme tal som for 10 år siden.

”I det nuværende politiske og sociale klima har det aldrig været vigtigere at have kvinders visuelle blik,” skriver hun.

Times liste er skabt af nogle af verdens mest anerkendte kvindelige fotografer, som er blevet bedt om at pege på kvindelige kolleger, der fortjener anerkendelse.

Overrasket over statistik

Cecile Smetana Baudier har fotograferet, siden hun var 14 år. Hun har gået på Fatamoganas fotoskole i København og blev uddannet fotojournalist fra DMJX sidste år. Statistikken med andelen af kvinder ved World Press Photo overrasker hende.

”Personligt har jeg aldrig undladt at søge et legat eller sendt et billede ind til en konkurrence, fordi jeg var bange for nederlag. Jeg har heller ikke det indtryk, at mine kvindelige fotojournalistkolleger er afskrækkede fra at deltage i konkurrencer som World Press Photo,” siger hun.

”Når det så er sagt, så kender jeg jo godt selv det behov, man kan få, for at puste sig selv op og vise, at man kan og vil - men på samme tid er man bange for at stå ved, at man er god nok. Det er måske nok en kvindeting. Jeg kender det i hvert fald fra mig selv. Hvis jeg får negativ kritik, tænker jeg over det i lang tid. Jeg er af den opfattelse, at mange af mine mandlige kolleger, der får den samme slags kritik, tager det til sig, som de kan bruge - resten smider de væk. Måske er kvinder lidt for hårde ved sig selv.”

Anbefalet af dommer fra Årets Pressefoto

Faktisk er hun mest glad for, at billeder med hendes fotostil får ros fra det fotojournalistiske miljø. Hun er nemlig ofte blevet kritiseret for, at billederne er for æstetiske og for personlige.

”Det er fedt, at Time har valgt mig og andre fotografer, der har en holdning til, hvad fotojournalistik også kan være,” siger hun.

Det er den tidligere dommer ved Årets Pressefoto, svenske Åsa Sjöström, der har anbefalet Cecile Smetana Baudier til Times liste. Det var netop ved Årets Pressefoto, at hun så Cecile Smetana Baudiers billedserie Diaspora første gang. Projektet handler om borgere af afrikansk oprindelse, der bor i Mexico.

Du kan se Cecile Smetana Baudiers billeder her.

Kommentar

Seneste jobopslag

Vi søger konsulenter til udvikling af efter- og videreuddannelse

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 09.10

Redaktør for sociale medier til TV 2

TV 2
Ansøgningsfrist: 02.10

Journalist søges til Avisen.dk og Ugebrevet A4

Avisen.dk og Ugebrevet A4
Ansøgningsfrist: 22.09

Varde Kommune søger alsidig kommunikationsmedarbejder

Varde Kommune
Ansøgningsfrist: 25.09

Kommunikationsmedarbejder til Kommunikation

Silkeborg Kommune
Ansøgningsfrist: 22.09

Kommunikationskonsulent

BUPL - BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND
Ansøgningsfrist: 21.09

Redaktionschef på Familie Journal

Aller Media
Ansøgningsfrist: 01.10

Digital Content Manager

DGI
Ansøgningsfrist: 01.10

Webjournalist til SØNDAG

Aller Media
Ansøgningsfrist: 24.09

Kopenhagen Fur is looking for an experienced Content Writer

Kopenhagen Fur
Ansøgningsfrist: 29.09

Informationsmedarbejder til partnerskabet Energispring

Københavns Kommune
Ansøgningsfrist: 20.09

Er du vores nye kollega?

Medieskolerne, Media College Denmark
Ansøgningsfrist: 28.09

Redaktionschef, DR Nyheder Digital

DR
Ansøgningsfrist: 25.09

Kommunikationskonsulent til presse og sociale medier i Danske Handicaporganisationer (DH)

Danske Handicaporganisationer (DH)
Ansøgningsfrist: 22.09