Sjællandske fyrer to fotografer

To af 12 fotografer afskediges i Sjællandske Medier. »Det vil betyde, at journalisterne tager flere fotos, eller at vi helt dropper foto på nogle historier,« siger tillidsmand. Der skal spares, fordi mediehuset får mindre mediestøtte, forklarer adm. direktør
  • Mathias Christensen/Polfoto
    »Nu har vi gjort det, der skulle til, og så håber vi, at tingene ser fornuftige ud. Men hvordan det ser ud til foråret, det ser vi til den tid, og sådan har vi altid gjort det,« siger adm. direktør Torben Dalby Larsen.
01.11.2016 · 14:53

Sjællandske Medier har fyret to fotografer. Det betyder, at fotoredaktionen i Holbæk fremover består af 10 frem for 12 pressefotografer.

»Det er superærgerligt, at vi må sige farvel til to fotograf-kolleger. Det er noget, vi helt sikkert vil kunne se og mærke i hverdagen,« siger stedfortrædende fællestillidsrepræsentant Allan Rasmussen, der til daglig er journalist ved Nordvestnyt.

Han vurderer, at fyringerne vil betyde lavere visuel kvalitet i huset.

»Det vil betyde, at journalisterne tager flere fotos, eller at vi helt dropper foto på nogle historier. De fotografer, vi har, knokler jo på livet løs med at levere billeder til avisen og video til nettet. Det er klart, at når man siger farvel til to dygtige fotografer, så falder kvaliteten,« siger Allan Rasmussen.

To journalister, to fotografer og en praktikant

Sjællandske Medier har desuden nedlagt en ledig journaliststilling, og en praktikantstilling bliver ikke genbesat. En sidste journaliststilling skal også nedlægges, men her afventer ledelsen, at der bliver en stilling ledig, som kan undværes.

Sparerunden blev varslet for medarbejderne for to ugers tid siden, og derefter har tillidsfolk og ledelse forhandlet for at finde en løsning. Det blev blandt andet aftalt at tilbyde fotograferne frivillige fratrædelser, men ingen meldte sig.

Sjællandske Medier har cirka 170 journalistiske medarbejdere ansat, som både producerer dagblade, ugeaviser, lokalradio og webjournalistik.

Årsagen til sparerunden er, at Sjællandske Medier er et af de mediehuse, der har tabt på omlægningen af den danske mediestøtte. I alt har mediehuset tabt et millionbeløb, som udfases i en overgangsordning.

»Vi sparer det, vi mister i mediestøtte. Det har intet med oplag eller annoncer at gøre. Da mediestøtten blev lagt om, rummede den en overgangsordning, som vi var på. Derfor sparer vi,« siger adm. direktør og ansv. chefredaktør Torben Dalby Larsen.

Nogle fotos kan lige så godt tages af en journalist

Har Allan Rasmussen ret i, at det her enten ender med færre fotos eller flere fotos taget af journalisterne?

»Ja, men vi har også noget helt andet udstyr i dag. Der er en række af de registreringsbilleder, man har som lokalt medie, som lige så godt kan tages af en journalist med det udstyr, vi har i dag. Det, vi skal sikre, er at de 10 pressefotografer tager de billeder, som kræver ekstra faglighed,« siger Torben Dalby Larsen.

Allan Rasmussen forventer, at sparerunden nu er afsluttet, og at der ikke venter flere besparelser om hjørnet.

»Man har selvfølgelig ingen garantier, men det er vores indtryk, at nu er vi der, hvor vi skal være for 2017. Det er også den måde, ledelsen har forklaret det på. Der justeres, så vi kommer ud af året med plus og er klar til næste års budget,« siger tillidsrepræsentanten.

Men Torben Dalby Larsen ønsker ikke at love, at der ikke kommer en ny sparerunde.

»Sådan tænker vi ikke i vores hus. Nu har vi gjort det, der skulle til, og så håber vi, at tingene ser fornuftige ud. Men hvordan det ser ud til foråret, det ser vi til den tid, og sådan har vi altid gjort det. Ingen kan garantere noget som helst. At love det ene eller det andet, er bare falsk tryghed,« siger Torben Dalby Larsen.

Kommentar

04/11/2016 - 14:52

Erik Schiøtt

Er det mig, der har misforstået noget, men er støtten ikke lagt om fra distributionsstøtte til støtte i forhold til redaktionelle udgifter? Nu skærer Sjællandske ned på de redaktionelle udgifter - altså bliver støtten mindre - så skærer Sjællandske ned på de redaktionelle udgifter - så bliver støtten mindre - så skærer ... fortsæt selv. Eller har jeg misforstået det?

04/11/2016 - 15:11

Torben Dalby Larsen

Dagblade, udgivet af Sjællandske Medier, er blandt de, som har været omfattet af en overgangsordning. Denne overgangsordning udløber nu. Derfor mister vi væsentlige beløb.
Venlige hilsner
Torben Dalby Larsen

04/11/2016 - 20:10

Mikael Nielsen

Hvis i nu lavede aviser folk gad købe, så var der ikke brug for bistandshjælp til private medievirksomheder. I alt for mange år har danske aviser frit kunnet hive penge op af skatteborgernes lommer i form af mediestøtte, momsfritagelse m.m. Det vist kun landbruget der har bedre muligheder for at få støtte i hoved og...

Seneste jobopslag

KOMMUNIKATIONSRÅDGIVER

INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER
Ansøgningsfrist: 16.08

Skarp kommunikationskoordinator søges

Lemvig Kommune
Ansøgningsfrist: 15.08

Senior Pressekonsulent

PFA Pension
Ansøgningsfrist: 09.08

Digital mad-journalist til dr.dk/mad

DR
Ansøgningsfrist: 11.08

Web- og SoMe-redaktør

ROSKILDE HANDELSSKOLE
Ansøgningsfrist: 10.08

KOMMUNIKATIONSCHEF

KANT arkitekter
Ansøgningsfrist: 11.08

Radio24syv søger reporter i Aarhus

Radio24syv
Ansøgningsfrist: 10.08

SoMe-stærk virksomhedskorrespondent

ARKIL HOLDING A/S
Ansøgningsfrist: 06.08

Global Editor for Native Advertising Institute

Native Advertising Institute
Ansøgningsfrist: 05.09

Efterskoleforeningen søger en presseansvarlig med politisk tæft

Efterskoleforeningen
Ansøgningsfrist: 11.08

ITD søger presserådgiver

ITD
Ansøgningsfrist: 21.08

Informationerne er derude – kan du finde dem?

Københavns Politi
Ansøgningsfrist: 31.07

LANDBRUGSNYT søger journalist

Lolland-Falsters Folketidende A/S
Ansøgningsfrist: 26.07

Kommunikationsmedarbejder

Naturvidenskabernes Hus
Ansøgningsfrist: 15.08

Presse- og kommunikationsmedarbejder til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Ansøgningsfrist: 06.08

Informationerne er derude – kan du finde dem?

Østjyllands Politi
Ansøgningsfrist: 31.07

Webmaster/journalist til Danske Malermestre

Danske Malermestre
Ansøgningsfrist: 11.08

To stærke og udviklingsorienterede kommunikatører

Faaborg-Midtfyn Kommune
Ansøgningsfrist: 09.08