Sådan kommer du godt i gang efter ferien

Start stille og roligt op, når du kommer tilbage fra ferien, råder eksperter. »Det handler om at indse, at man efter flere ugers ferie er kommet ind i en helt anden rytme,« siger ekspert i arbejdsglæde. Tag én opgave ad gangen, siger ekspert i effektive arbejdsvaner
01.08.2016 · 09:05

I dag er første arbejdsdag efter ferien for mange, også medlemmer af Dansk Journalistforbund. Men hvordan kommer man egentlig bedst i gang, når mailboksen og telefonsvareren er proppet med beskeder, og opgaverne tårner sig op på skrivebordet?

»Mit bedste råd er, at man starter stille og roligt op og ikke kaster sig frådende over de mest komplicerede og tidskrævende opgaver,« siger Alexander Kjerulf, der er foredragsholder og forfatter til flere bøger om arbejdsglæde.

Han anbefaler, at man starter med at tømme mailboksen stille og roligt og danner sig et overblik over arbejdsugen.

»Det er en rigtig god måde at komme tilbage ind i rytmen på,« siger han.

Hvis man derimod vælger at kaste sig over de store og komplicerede opgaver med det samme, så risikerer man lynhurtigt at opbruge al den opsparede ferieenergi.

»Det er ikke den bedste måde at komme tilbage fra ferie på, hvis man kaster sig over hasteopgaver og skal nå deadlines til i morgen eller i eftermiddag. Så kan man hurtigt føle sig stresset og presset,« siger Alexander Kjerulf.

Op i tempo igen

Han pointerer, at det selvfølgelig er helt individuelt, hvornår man er oppe i det samme tempo som før ferien, men at det er vigtigt at respektere, at man netop lige er kommet tilbage.

»Det er lidt ligesom, hvis du har holdt en pause fra løbetræningen. Man skal op i tempo igen. Man kan ikke bare starte i fuld spurt,« siger Alexander Kjerulf og fortsætter:

»Det kan sagtens være, at der er nogen, der er tilbage fra dag et, men andre skal måske lige bruge en uge. Det handler om at indse, at man efter flere ugers ferie er kommet ind i en helt anden rytme og ned i et andet tempo. Og det må man selv og kollegerne respektere.«

En ting ad gangen

Line Ullmann, der er ekspert i effektive arbejdsvaner, forklarer, at det bedste, man kan gøre, er at koncentrere sig om en opgave ad gangen.

»At starte efter en god lang ferie kan godt føles ret brutalt, fordi man har været helt nede i gear, og så kommer man ind til en verden, hvor der er pres på og deadlines med det samme,« siger Line Ullmann, som rådgiver og underviser i effektivt arbejdsliv.

Hun fortsætter:

»Det bedste, man kan gøre, er at vælge de vigtigste ting ud, måske den ting, som har størst betydning, og som haster mest, og få den lavet færdig, så man ligesom får rykket med det samme.«

Kommentar

Seneste jobopslag

Journalist til folkekirken.dk

Folkekirken.dk
Ansøgningsfrist: 01.02

Studentermedarbejder til Kommunikation i Danmarks Apotekerforening

Danmarks Apotekerforening
Ansøgningsfrist: 01.02

Sjællandske Medier søger redaktør til Næstved

Sjællandske Medier
Ansøgningsfrist: 09.02

Struktureret studentermedhjælper

Odense Kommune
Ansøgningsfrist: 18.02

Kommunikationsmedarbejder til Værket

Værket
Ansøgningsfrist: 08.02

Stærk researcher til arbejdslivet

Avisen.dk og Ugebrevet A4
Ansøgningsfrist: 30.01

Kommunikationskonsulent

Arkitektskolen Aarhus
Ansøgningsfrist: 05.02

Reporter til Børsens politiske redaktion

Børsen
Ansøgningsfrist: 25.01

SKRIFTLIGT VELFUNDERET JOURNALIST SØGES TIL NYE UDFORDRINGER

De Forenede Dampvaskerier A/S
Ansøgningsfrist: 25.01

Erfaren webjournalist med en solid værktøjskasse søges

Yngre Læger
Ansøgningsfrist: 26.01

Communications Manager

ShopGun
Ansøgningsfrist: 07.02

Stærk og kreativ nyhedsredaktør til TV 2 NEWS

TV2 NEWS
Ansøgningsfrist: 29.01

Danwatch søger erfaren graverjournalist

Danwatch
Ansøgningsfrist: 23.01

Dokumentarkompagniet søger dygtig tv-fortæller

Dokumentarkompagniet
Ansøgningsfrist: 24.01