Mylenberg: ”Vi skal have mere fart på vores udviklingsmotor”

Jysk Fynske Medier rykker rundt i toppen. Troels Mylenberg skal fremover være redaktionel udviklingsdirektør. ”Lige nu går jeg for eksempel rundt og drømmer om at prøve at lave vores lokalredaktioner om til lokale forsamlingshuse,” siger han
  • Ritzau/Søren Skarby
    ”Hvis vi skal udvikle vores forretning og journalistik, kan udvikling ikke blive et arbejde efter fyraften,” siger Troels Mylenberg.
29.09.2017 · 12:40

Fremover skal Jysk Fynske Medier have én chefredaktør for alle koncernens dagblade. Det sker, når Peter Orry fra 1. oktober bliver ansvarshavende chefredaktør for alle udgivelser i butikken.

Hidtil har han haft titel af ’administrerende chefredaktør’ for hele koncernen og ansvarshavende chefredaktør for de vestjyske dagblade. Troels Mylenberg har været ’journalistisk chefredaktør’ og ansvarshavende for de fynske og østjyske udgivelser.

Troels Mylenberg vil forsat have chefredaktør-titlen, men bliver derudover også redaktionel udviklingschef fremover.

”Min dagligdag kommer i mindre grad til at handle om, hvordan aviserne ser ud i morgen eller i overmorgen, og i højere grad, hvad vi skal lave om et år eller to. Og hvordan vi kommer derhen,” forklarer Troels Mylenberg til Journalisten.

Kommer du ikke til at savne at have fingrene nede i beslutningerne om morgendagens avis?

”Jo, er du sindssyg. Jeg har også gået rundt og været lidt bævende i forhold til at træffe den her beslutning. Men jeg kan bare mærke, at det er det helt rigtige at gøre, for at vi får flyttet ledelseskraft over på at kigge længere frem. Og så håber jeg faktisk også, at jeg kommer til at skrive og producere lidt mere selv.”

Udvikling har været efter fyraften 

Jysk Fynske Medier har med Troels Mylenbergs egne ord gennemgået ”en hel masse strukturelle forandringer” siden fusionen i 2014. Den aktuelle sker for at bruge ledelsesressourcerne mere effektivt, fortæller han.

”Det handler om at frigøre mine ledelseskræfter til at kunne fokusere mere tydeligt på udvikling. For vi skal have mere fart på vore udviklingsmotor,” siger Troels Mylenberg.  

”Problemet hidtil har været, at alt på mit bord, der har handlet om udvikling længere væk end til den kommende uge, har jeg først kunnet kigge på efter klokken 22, når jeg var færdig med alle de andre opgaver. Og det dur ikke. Hvis vi skal udvikle vores forretning og journalistik, kan udvikling ikke blive et arbejde efter fyraften,” siger han.

Vil lave test-redaktion og bryde grænser for inddragelse

Som udviklingsdirektør vil Troels Mylenberg blandt andet få ansvar for at udvikle og igangsætte særlige redaktionelle initiativer og tests.

”I en tid, hvor vi skal være sindssygt omkostningsbevidste, tror jeg, det er vigtigt, vi får tænkt igennem og afprøvet i praksis, hvordan vi tror, vi kan lave lokaljournalistik om tre, fire eller fem år. Og hvordan fremtidens lokalredaktion ser ud,” siger han.

Hvad er det for eksempel for initiativer, du drømmer om, at I kan lave?

”Lige nu går jeg for eksempel rundt og drømmer om at prøve at lave vores lokalredaktioner om til lokale forsamlingshuse. Hvor man som læser måske kan komme en gang om ugen og spise mad og snakke om, hvad der er vigtigt. Det er én af de ting, vi skal prøve af. En anden kan være at lave en slags test-lokalredaktion, hvor vi siger, at her skal vi opfinde, hvordan vi kommer til at gøre tingene fremover,” siger Troels Mylenberg.

Han nævner desuden, at hans fokus også vil være på at udvikle det digitale indhold – blandt andet med mere fokus på tv-formater – og at prøve at bryde nogle grænser ned i forhold til læserinddragelse.

”Vi tror jo på, vi skal spille en meget større rolle i det lokale liv,” siger den nye udviklingsdirektør.

 

Kommentar

29/09/2017 - 19:03

Karen Maigaard

Uuoua...spændende at se, hvad der sker!

29/09/2017 - 19:51

Elinor Harder

Ja - det er så godt - vi er i et samfund hvor nærhed er vigtigt!
Her tænker jeg meget på det at mødes i fællesskaber og få lov at tale sammen - være sammen - og føle sig godt tilpas! Og ja - jeg er formand for Foreningen NORDEN Svendborg- Langeland! At sætte fokus på Norden ville jo være helt fint i et uformelt møde - med lidt hygge! Elinor Harder!

30/09/2017 - 22:14

Helle Vaspersen

Du har jo været godt igang længe Troels ... og du formår om nogen at gøre "avisen" lokal, relevant og nærværende i en tid med mange hurtige og overfladiske kilder ... det kan kun blive godt! Held og lykke

02/10/2017 - 10:49

Henrik Lind Jørgensen

Det er spændende tanker. Spørgsmålet er så, om det kan lykkes at trække andre end Tordenskjolds soldater ind i lokale forsamlings- og mediehuset. For 15-17 år siden igangsatte først Viborg Stifts Folkeblad og siden Dagbladet Holstebro-Struer et løbeprojekt (Avis-maraton), som blev en kæmpesucces med op mod 1100-1200 deltagere i hver by, da det gik højst. Projektet kører på 15. år i Holstebro med ca. 600 tilmeldte. Det er blevet et "brand", der utvivlsomt har knyttet nogle læsere/løbere til sig. Det var måske noget, der burde været udviklet allerede for mange år siden, så det ikke kun var folk, der kunne blive bidt af en hobby-løber, der kunne finde sig selv i et lokalt medie-initiativ. Kom bare i gang. Der er brug for engagement i det her samfund, og måske kan medierne også få fat i nogle af de yngre engagerede.

Seneste jobopslag

TV 2 Lorry søger kreativ historiefortæller

TV2/ Lorry
Ansøgningsfrist: 15.01

Erfaren projektleder til lotterikommunikation

Kræftens Bekæmpelse
Ansøgningsfrist: 07.01

Pressechef til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune
Ansøgningsfrist: 02.01

Er du vores nye kommunikations- og sekretariatsmedarbejder?

Kristelig Handicapforening
Ansøgningsfrist: 05.01

Kommunikationskonsulent

Viborg Kommune
Ansøgningsfrist: 05.01

Politiken søger EU-korrespondent

Politiken
Ansøgningsfrist: 20.12

Pressesekretær til Undervisningsministeriet

Undervisningsministeriet
Ansøgningsfrist: 10.01

Journalist TIL BORNHOLMS TIDENDE

Bornholms Tidende
Ansøgningsfrist: 15.01

Kommunikationsdirektør til Diabetesforeningen

Diabetesforeningen
Ansøgningsfrist: 07.01

Leder af kommunikation DTU Byg

DTU
Ansøgningsfrist: 20.12

INTERN KOMMUNIKATIONSKOORDINATOR

Sparekassen Sjælland-Fyn
Ansøgningsfrist: 16.12

Tovholder på bibliotekets kommunikation

Herlev Bibliotek
Ansøgningsfrist: 05.01

BO BEDRE søger digital journalist

BENJAMIN MEDIA A/S
Ansøgningsfrist: 03.01

Videojournalist

Folkekirken.dk
Ansøgningsfrist: 21.12

Head of Social

Landbrug & Fødevarer
Ansøgningsfrist: 18.12

Stærke nyhedsjournalister til TV 2/Bornholm

TV 2/Bornholm
Ansøgningsfrist: 19.12

Kommunikationsmedarbejder til Råstofstyrelsen

Grønlands Selvstyre
Ansøgningsfrist: 15.12

Journalist til DR Ligetil

DR
Ansøgningsfrist: 18.12

Erfaren marketing- og kommunikationsmedarbejder

HR Skyen
Ansøgningsfrist: 08.01