29. marts 2015

Mylenberg: Ekstra Bladet bør droppe Breivik

Massemorderen Anders Breivik er en sindssyg mand. Derfor tjener Ekstra Bladets ønske om at interviewe ham intet formål, skriver Troels Mylenberg i en kommentar. 
20/02/2012 | 13:28

Massemorderen Anders Breivik er en sindssyg mand. Derfor tjener Ekstra Bladets ønske om at interviewe ham intet formål, skriver Troels Mylenberg i en kommentar. 

Ekstra Bladet med nyhedschef Miki Mistrati i spidsen vil interviewe massemorderen Anders Breivik. Argumentation lyder, at det er en "journalistisk relevant opgave at finde ud af, hvad der er baggrunden for, at han er blevet, som han er blevet".

Men chefredaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg er imod ideen.

"Når argumentationen så alligevel slet ikke hænger sammen, handler det om, at der ingen garanti er for nogle svar, der forklarer noget som helst. Breivik er ingen Hitler, Stalin, Ceausescu eller Pol Pot. Han er ingen forbryderisk folkeforfører, som det retrospektivt er væsentligt at forske i for at forstå, hvordan han kunne påvirke andre. Han er alene en syg forbryder, som hverken har fortjent eller er interessant nok til at lytte til. Det viser det ubehjælpsomme manifest til fulde," skriver Troels Mylenberg i en kommentar i avisen.

Han mener, at alle medier bør være klar på at tage ansvaret for at vælge fra.

"Det burde Ekstra Bladet også gøre i stedet for at forsøge at pakke den nyfigne interesse for den sensationelle forbrydelse ind i tågesnak om at ville finde baggrunden. Eller i det mindste bare sige ærligt, at man gerne vil interviewe en syg morder, fordi det vil sælge aviser."

Kommentar

20/02/2012 - 15:27
Erik Ejlersen

 

Ekstra Bladets argumentation bliver brugt hyppigt, men er ikke mindre syg af den grund. De forsvarer den samme mekanisme, som får folk til at stimle sammen omkring ofrene for et trafikuheld, ved at omdøbe den til 'offentlighedens interesse'.

Der er forskel på 'offentlighedens interesse' og offentlighedens perverse trang til at svælge i andres ulykke.

Føj for s... til Miki, tre hurraråb til Troels.

 

20/02/2012 - 16:48
Niels Pinborg
Enten er I er eksponenter for trist udvikling, hvor vi sidder i vores chefstole og tror vi ved, hvad svarene er, FØR vi interviewer, eller også er i bare politisk korrekte på den ikke-udfordrende måde. Der er kæmpe forskel på at interviewe og bringe et interview...
20/02/2012 - 17:33
Villy Dall

Skal vi nu også her diskutere, hvilke medier der skal interviewe hvem?

Hvis ikke Ekstra Bladet får nogle interessante svar fra Anders Behring Breivik, f.eks. om  hvorfor han truer hundrevis af europæiske journalister på livet, ja, så undlader bladet vel at bruge spaltemilimeter eller netplads på ham?

20/02/2012 - 19:56
Lars B. Jørgensen
Jeg har hørt rygter om, at EB også vil lægge billet ind på et interview med julemanden. Præmissen er naturligvis, at det aldrig vil blive bragt, såfrem Santa skulle nægte at afsløre, hvor Rudolf fik sin røde tud
21/02/2012 - 09:02
Ingebritt Eriksen

 

Det værste ved denne sag er næsten ikke selve EBs beslutning, men at Pinborg et al ikke kan forstå hvor moralsk degenereret den er.

Skræmmende. 

 

21/02/2012 - 09:09
Niels Pinborg
I repræsenterer politiskkorrekthedsforbundet meget fint. Men I er ikke journalister, vel?
24/02/2012 - 20:40
Jeppe Juhl

Så blev Journalistens debatforum et udstillingsvindue for anti-journalister og anti-journalistik.

Mylenbergs udmelding er det glade vanvid! 

Hvis ikke min hukommelse svigter mig, så blev en af århundredes i særklasse bedste kriminalfortællinger - In Cold Blood af Truman Capote - først udgivet som en artikelserie i New York Times.

Det var så ikke sket, hvis amerikanerne havde haft personer som Mylenberg og hans eftersnakkere i redaktionen.

Men måske udmeldingen skyldes mistillid til Ekstra Bladet. Altå en forventning om, at bladet ikke kan løfte et interview, så det bliver læseværdigt og relavant. Et kig ind i den menneskelige psyke er åbenbart angribeligt og udtryk for manglende moral??

 

 

24/02/2012 - 22:11
Villy Dall

Anders Behring Breivik har i sit manifest truet hundredvis af europæiske journalister på livet. Hvorfor skulle man ikke interessere sig for ham. Er det, fordi han absolut skal være helt alene om det. Det var han - måske - om sine gerninger i Oslo og på Utøya. Men det er han slet, slet ikke i sine synspunkter. Læs manifestet. Prøv f.eks. at søge på ordet journalist.

Der var heller ingen, som ville læse Hitlers "Mein Kampf". Deri havde han ellers skrevet, hvad det var, han ville gøre, hvis han fik magt, som han havde agt. Og det gjorde han så, bl.a. fordi ingen hørte efter eller læste bogen. Nej, nej. Han går snart over, blev folk ved med at indbilde sig selv, helt til og med München.

De er gjort af samme ideologiske stof, de to.

11/02/2013 - 13:26
Uffe Gardel
"Der (er) ingen garanti for nogle svar, der forklarer noget som helst. " Det er et spændende kriterium for valg af interviewpersoner, som, hvis det blev anvendt generelt, ville tage livet af megen politisk journalistik.

Seneste nyheder

27/03/2015 | 15:56
Jakob Albrecht
27/03/2015 | 11:30
Andreas Marckmann Andreassen
27/03/2015 | 11:04
Jakob Albrecht

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

Politisk-analytisk pressemedarbejder til HK Hovedstaden

HK Hovedstaden
Ansøgningsfrist: 14/04/2015

TV2/Nord søger Webjournalist

TV2/Nord
Ansøgningsfrist: 23/04/2015

Kommunikationskonsulent – journalist

Rødovre Kommune
Ansøgningsfrist: 08/04/2015

Sæt digitalt aftryk på Assens

Fyens Stiftstidende
Ansøgningsfrist: 10/04/2015

Redaktør til IBIS' sociale medier

IBIS
Ansøgningsfrist: 07/04/2015

Kommunikationschef til Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Ansøgningsfrist: 06/04/2015

Berlingske Media søger// Ambitiøs redaktør til Ringkøbing-redaktionen

Berlingske Media A/S
Ansøgningsfrist: 07/04/2015

 

Nyt fra Kommunikationen.dk