JP/Politikens Hus skal skære et tocifret antal stillinger

Der er fyringsrunder på vej på både Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Samlet skal JP/Politikens Hus barbere fem procent af husets omkostninger i 2016, skriver Mediawatch. »Det er nødvendigt med tilpasninger for at stå stærkt,« siger adm. direktør Stig Kirk Ørskov
  • Per Folkver / Polfoto
    Baggrunden for nedskæringerne er, at annonceomsætningen er markant mindre end forventet i 1. halvår af 2016, siger Stig Kirk Ørskov til Mediawatch.dk.
10.08.2016 · 17:21

Både Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet står over for nedskæringer. JP/Politikens Hus skal spare et betydeligt millionbeløb, fortæller adm. direktør Stig Kirk Ørskov til Mediawatch.dk.

Journalisten skrev mandag, at Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, bekræftede en kommende "rationaliseringsplan", imens adm. direktør Stig Kirk Ørskov var fåmælt. Nu sætter han flere ord på spareplanerne.

Sammenlagt vil der i år blive barberet fem procent af koncernens omkostninger og skåret et tocifret antal stillinger, fortæller Stig Kirk Ørskov til Mediawatch, der som en del af Watch Medier også hører til JP/Politikens Hus.

"Det er en trist og alvorlig sag at afskedige medarbejdere, men det er nødvendigt med tilpasninger for at stå stærkt og sikre en sund økonomi i en tid, hvor behovet for digitale investeringer bliver stadig større," siger han.

Skyldes primært annoncesalget

Baggrunden for nedskæringerne er, at annonceomsætningen er markant mindre end forventet i 1. halvår af 2016. Direktøren peger også på konkurrencen fra bl.a. DR.

”Vi har igennem foråret oplevet et stigende krydspres fra de store konkurrenter. På den ene side fra udlandet, primært Facebook og Google, og på den indenlandske scene fra DR, når det gælder vores digitale indholdssalg. Skiftet fra print til digitalt er accelereret i løbet af foråret, og det har ramt især printannonceomsætningen hårdere, end vi havde regnet med. Det gør behovet for at få betaling for vores digitale indhold større, og det er sværere med DR’s digitale nyhedsudbud,” siger Stig Kirk Ørskov.

Han ønsker ikke at sætte tal på det konkrete antal afskedigelser, nedskæringerne på de tre aviser vil løbe op i. Men de kommende afskedigelsesrunder vil som minimum bringe antallet af medarbejdere, der voksede med 60 i 2015, tilbage på niveau med året før.

Ekstra Bladet rammes også

Over for Journalisten mandag beskrev tillidsrepræsentant på Politiken Pernille MacDalland, at medarbejderne er nervøse. De har siden før sommerferien vidst, at der ville komme en spareplan, uden at kende indholdet af den.

»Det har de det rigtig skidt med. Frustrationen lige nu er, at vi ved, der kommer noget - vi ved bare ikke hvad. Så folk er tæskenervøse, og der er stor usikkerhed," sagde Pernille MacDalland til Journalisten.

I dag siger Stig Kirk Ørskov til Mediawatch.dk, at sparerunden kommer til at ramme både Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Alle tre titler skal spare, men især Politiken og Jyllands-Posten vil blive ramt, fordi de to morgenaviser har den største printomsætning. Både Politiken og Jyllands-Posten har haft ansættelsesstop igennem længere tid for at nedbringe omkostningerne.

Journalisten har været i kontakt med Stig Kirk Ørskov. Han har ikke mere at tilføje ud over, hvad han udtaler via Mediawatch.

"Nu er det vigtigt, at medarbejderne på de enkelte medier bliver grundigt orienteret om de konkrete planer," skriver han i en mail.

(Opdateret klokken 17.37: Stig Kirk Ørskov ønsker ikke at udtale sig til Journalisten.)

Kommentar

Seneste nyheder

24.03.2017 · 14:17

Mød din kandidat: Rasmus Mark Pedersen

Maria Brus Pedersen
24.03.2017 · 12:09

Finans får mediestøtte efter klage

Andreas Marckmann Andreassen
24.03.2017 · 11:23

Sådan kommer du i gang med Augmented Reality-journalistik

Anonymous (ikke efterprøvet)

Fremtiden kommer. Du skal ikke være bange

Hvad sker der med vores fag, og hvad skal vi kunne for at have et spændende job i fremtiden? Det undersøger Journalisten de kommende dage i vores fremtidstema. Følg med her: journalisten.dk/fremtid

Seneste jobopslag

Studentermedhjælper til kommunikation og grafiske opgaver

Mediehuset Ingeniøren
Ansøgningsfrist: 01.04

Kommunikationsmedarbejder til barselsvikariat på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole
Ansøgningsfrist: 12.04

Presse- og kommunikationschef

Forsvarsministeriet
Ansøgningsfrist: 06.04

Dansk Metal søger fotograf

Dansk Metal
Ansøgningsfrist: 30.03

Kommunikations- og arrangementskonsulent søges

Erhvervshus Nord
Ansøgningsfrist: 31.03

Pressesekretær til departementet

Miljø- og Fødevareministeriet
Ansøgningsfrist: 17.04

Kommunikationschef til Guldborgsund Kommune

GULDBORGSUND KOMMUNE
Ansøgningsfrist: 04.04

Journalist til Dagens Medicin

Dagens Medicin
Ansøgningsfrist: 27.03

Kommunikationschef til Danmarks bedste hospital

Region Midtjylland
Ansøgningsfrist: 02.04

Kommunikationsmedarbejder

LGBT Danmark
Ansøgningsfrist: 31.03

Erfaring med TV produktion samt pædagogisk flair

Helsingør Kommune
Ansøgningsfrist: 26.03

Kommunikationskonsulent med weberfaring til Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Ansøgningsfrist: 31.03

Kan du sætte strøm til historierne?

Domea.dk
Ansøgningsfrist: 27.03

Presse- og kommunikationskonsulent til Danmarks Lærerforening

Danmarks Lærerforening
Ansøgningsfrist: 27.03