JP/Politikens Hus skal skære et tocifret antal stillinger

Der er fyringsrunder på vej på både Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Samlet skal JP/Politikens Hus barbere fem procent af husets omkostninger i 2016, skriver Mediawatch. »Det er nødvendigt med tilpasninger for at stå stærkt,« siger adm. direktør Stig Kirk Ørskov
  • Per Folkver / Polfoto
    Baggrunden for nedskæringerne er, at annonceomsætningen er markant mindre end forventet i 1. halvår af 2016, siger Stig Kirk Ørskov til Mediawatch.dk.
10.08.2016 · 17:21

Både Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet står over for nedskæringer. JP/Politikens Hus skal spare et betydeligt millionbeløb, fortæller adm. direktør Stig Kirk Ørskov til Mediawatch.dk.

Journalisten skrev mandag, at Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, bekræftede en kommende "rationaliseringsplan", imens adm. direktør Stig Kirk Ørskov var fåmælt. Nu sætter han flere ord på spareplanerne.

Sammenlagt vil der i år blive barberet fem procent af koncernens omkostninger og skåret et tocifret antal stillinger, fortæller Stig Kirk Ørskov til Mediawatch, der som en del af Watch Medier også hører til JP/Politikens Hus.

"Det er en trist og alvorlig sag at afskedige medarbejdere, men det er nødvendigt med tilpasninger for at stå stærkt og sikre en sund økonomi i en tid, hvor behovet for digitale investeringer bliver stadig større," siger han.

Skyldes primært annoncesalget

Baggrunden for nedskæringerne er, at annonceomsætningen er markant mindre end forventet i 1. halvår af 2016. Direktøren peger også på konkurrencen fra bl.a. DR.

”Vi har igennem foråret oplevet et stigende krydspres fra de store konkurrenter. På den ene side fra udlandet, primært Facebook og Google, og på den indenlandske scene fra DR, når det gælder vores digitale indholdssalg. Skiftet fra print til digitalt er accelereret i løbet af foråret, og det har ramt især printannonceomsætningen hårdere, end vi havde regnet med. Det gør behovet for at få betaling for vores digitale indhold større, og det er sværere med DR’s digitale nyhedsudbud,” siger Stig Kirk Ørskov.

Han ønsker ikke at sætte tal på det konkrete antal afskedigelser, nedskæringerne på de tre aviser vil løbe op i. Men de kommende afskedigelsesrunder vil som minimum bringe antallet af medarbejdere, der voksede med 60 i 2015, tilbage på niveau med året før.

Ekstra Bladet rammes også

Over for Journalisten mandag beskrev tillidsrepræsentant på Politiken Pernille MacDalland, at medarbejderne er nervøse. De har siden før sommerferien vidst, at der ville komme en spareplan, uden at kende indholdet af den.

»Det har de det rigtig skidt med. Frustrationen lige nu er, at vi ved, der kommer noget - vi ved bare ikke hvad. Så folk er tæskenervøse, og der er stor usikkerhed," sagde Pernille MacDalland til Journalisten.

I dag siger Stig Kirk Ørskov til Mediawatch.dk, at sparerunden kommer til at ramme både Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Alle tre titler skal spare, men især Politiken og Jyllands-Posten vil blive ramt, fordi de to morgenaviser har den største printomsætning. Både Politiken og Jyllands-Posten har haft ansættelsesstop igennem længere tid for at nedbringe omkostningerne.

Journalisten har været i kontakt med Stig Kirk Ørskov. Han har ikke mere at tilføje ud over, hvad han udtaler via Mediawatch.

"Nu er det vigtigt, at medarbejderne på de enkelte medier bliver grundigt orienteret om de konkrete planer," skriver han i en mail.

(Opdateret klokken 17.37: Stig Kirk Ørskov ønsker ikke at udtale sig til Journalisten.)

Kommentar

Seneste nyheder

27.06.2017 · 14:11

DMJX får en salgs- og kommunikationsdirektør

Jakob Albrecht
27.06.2017 · 12:00

En grundbog til studerende

Anonymous (ikke efterprøvet)

Seneste jobopslag

Social media manager

3F
Ansøgningsfrist: 07.08

Journalister til KNR nyheder

Kalaallit Nunaata Radioa
Ansøgningsfrist: 24.07

Nyhedsjournalist søges til BTMX

BTMX
Ansøgningsfrist: 04.07

Barselsvikar til Kommunikation

HOFOR
Ansøgningsfrist: 16.07

PR and Communication Manager (maternity cover)

Copenhagen Capacity
Ansøgningsfrist: 24.07

SoMe-specialist

JP / Politikens Hus
Ansøgningsfrist: 23.07

Hjernesagen søger engageret kommunikationskonsulent

Hjernesagen
Ansøgningsfrist: 02.07

Kulturmaskinen søger PR-medarbejder

Kulturmaskinen
Ansøgningsfrist: 01.08

Københavns Politi søger visuelt stærk SoMe-medarbejder

Københavns Politi
Ansøgningsfrist: 31.07

Håndboldredaktør til DR Sporten

DR
Ansøgningsfrist: 03.07

Håndboldkommentator til DR Sporten

DR
Ansøgningsfrist: 03.07

Tre journalister med forstand på film og serier

JP / Politikens Hus
Ansøgningsfrist: 30.06

Layoutchef til et af Nordens mest læste magasiner

Bonnier Publications A/S
Ansøgningsfrist: 29.06

Visionær On Air Chef til TV 2 Marketing

TV 2
Ansøgningsfrist: 30.06