Espersen beklager: Forvekslede Sydney og Göteborg

Søren Espersen tog fejl af en svensk avis og en australsk, da han i sidste uge rettede skarp kritik mod svensk presse for at være slyngler. »Det var en tanketorsk fra min side, som jeg beklager,« siger Espersen nu til Journalisten.dk. Han fastholder kritikken.
20.02.2012 · 11:43

Søren Espersen tog fejl af en svensk avis og en australsk, da han i sidste uge rettede skarp kritik mod svensk presse for at være slyngler. »Det var en tanketorsk fra min side, som jeg beklager,« siger Espersen nu til Journalisten.dk. Han fastholder kritikken.

Kritikken var ikke til at tage fejl af.

»Svenske journalister er nogle slyngler, og det må du gerne citere mig for. De har kun en ting for øje, nemlig at manipulere. For at give dig et eksempel, så lavede jeg selv et interview med en avis i Göteborg. Interviewet var gengivet helt korrekt, men illustrationen var Johnni Hansen, der marcherede gennem gaderne. Så kan de rende mig!« sagde Søren Espersen (DF) til Journalisten.dk i sidste uge.

Men den journalistuddannede politiker og tidligere pressechef tog fejl. Den avis, der bragte et nazi-foto ved en artikel om den danske højrefløj, var ikke fra Göteborg. Den var angiveligt fra Sydney i Australien.

Det erkender Søren Espersen, efter Staffan Dahllöf, Göteborgs-Postens korrespondent i København, venligt rettede henvendelse til Espersen og bad om dokumentation.

"Som korrespondent for Göteborgs-Posten har jeg skrevet ikke helt få historier gennem årene med direkte citater fra dig, Pia, Jesper Langballe, Peter Skaarup, Kristian Thulesen Dahl og andre, og da der ikke er så mange aviser i Göteborg at vælge imellem, så bliver jeg lidt nysgerrig," lyder det blandt andet i mailen, som Journalisten.dk er i besiddelse af.

Staffan Dahllöf har fået et svar fra Søren Espersen, hvor han blankt erkender, at eksemplet ikke stammede fra en Göteborg-avis, men fra en australsk ditto.

»Det var en ren tanketorsk fra min side at nævne en svensk avis i denne forbindelse. Det var rent faktisk en australsk avis, som bragte billedet sammen med teksten,« siger Søren Espersen til Journalisten.dk.

Han siger videre:
»Det virkede som et hændeligt uheld fra avisens side. De har sikkert kontaktet et skandinavisk billedbureau for at få et billede af dansk højrefløj, og så har de fået tilsendt et forkert foto,« siger Søren Espersen.

Journalisten.dk har uden held forsøgt at finde den omtalte artikel på nettet.

Trods "tanketorsken" fastholder folketingsmedlemmet sin kritik af den svenske journaliststand som nogle »slyngler«.

Han nævner nu et andet eksempel. Dansk Folkeparti indrykkede ifølge Espersen for år tilbage en annonce i Göteborg-Posten.

»Vi blev kontaktet af mange svenskere, der var interesserede i vores politiske budskab, men da vi ville indrykke en annonce i avisen, var det mere end svært. Det lykkedes til sidst, men det holdt hårdt,« siger Søren Espersen.

Han fortsætter:

»Der er ingen reel pressefrihed i Sverige. Se bare, hvordan Sverigedemokraterna bliver holdt nede. Jeg ved, at de svenske avisredaktører indbyrdes har aftalt, at Sverigedemokraterna ikke må komme til orde i debatten. Det minder om det gamle DDR, hvor det kun var de "rigtige" meninger, der måtte komme frem,« siger Søren Espersen.

Har du dokumentation for den påstand?

»Nej, det har jeg ikke. Men det er min påstand. Det virker bare underligt, at alle svenske medier har samme indstilling til Sverigedemokraterne,« siger Søren Espersen.

Sidste uges interview med Søren Espersen kastede en del debat af sig. Du kan læse indlæggene og give dit besyv med her.

Kommentar

20/02/2012 - 12:31

Per-Henrik Goosmann

Jamen, det er da heller ikke så let med geografien, når man har viet det meste af sit voksenliv til at overbevise alle danskere om, at vi bør ligge på lur ved Dybbøl for at sige bøh til alle, der ikke har ariske aner eller bekender sig til EU.

Kunne man forestille sig, at der ikke er tale om en fejl? Det minder om et af de mange propagandanumre fra Espersens hånd, hvoraf rigtig mange synes at have fået lov til at passere i tidens løb uden at blive testet for dokumentation. Tak til Staffan fra Göteborg.

 

 

Seneste nyheder

27.03.2017 · 13:45

Kan du følge med den teknologiske udvikling?

Anonymous (ikke efterprøvet)
27.03.2017 · 13:07

Her er den endelige fordeling af mediestøtte

Kerstin Bruun-Hansen
27.03.2017 · 12:14

De ti bud for digitale longreads

Andreas Marckmann Andreassen

Fremtiden kommer. Du skal ikke være bange

Hvad sker der med vores fag, og hvad skal vi kunne for at have et spændende job i fremtiden? Det undersøger Journalisten de kommende dage i vores fremtidstema. Følg med her: journalisten.dk/fremtid

Seneste jobopslag

Studentermedhjælper til kommunikation og grafiske opgaver

Mediehuset Ingeniøren
Ansøgningsfrist: 01.04

Kommunikationsmedarbejder til barselsvikariat på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole
Ansøgningsfrist: 12.04

Presse- og kommunikationschef

Forsvarsministeriet
Ansøgningsfrist: 06.04

Dansk Metal søger fotograf

Dansk Metal
Ansøgningsfrist: 30.03

Kommunikations- og arrangementskonsulent søges

Erhvervshus Nord
Ansøgningsfrist: 31.03

Pressesekretær til departementet

Miljø- og Fødevareministeriet
Ansøgningsfrist: 17.04

Kommunikationschef til Guldborgsund Kommune

GULDBORGSUND KOMMUNE
Ansøgningsfrist: 04.04

Kommunikationschef til Danmarks bedste hospital

Region Midtjylland
Ansøgningsfrist: 02.04

Kommunikationsmedarbejder

LGBT Danmark
Ansøgningsfrist: 31.03

Kommunikationskonsulent med weberfaring til Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Ansøgningsfrist: 31.03