Bofællesskab

STRANDEN. En æra nærmer sig sin afslutning. Bortset fra et par år i Dansk Journalistforbunds (DJ) begyndelse har forbundet siden 1962 haft adresse på Gammel Strand. Nu har forbundets hovedbestyrelse besluttet, at det er på tide at flytte.
26.01.2005 · 09:00

STRANDEN. En æra nærmer sig sin afslutning. Bortset fra et par år i Dansk Journalistforbunds (DJ) begyndelse har forbundet siden 1962 haft adresse på Gammel Strand. Nu har forbundets hovedbestyrelse besluttet, at det er på tide at flytte.

Tanken er et stort hus, der kan rumme Forbundet Kommunikation og Sprog (KS), de to forbunds fælles a-kasse samt Service3, der er de to forbunds fælles it- og regnskabsafdeling. Derudover skal der være plads til de organisationer, der gerne vil dele adresse med DJ, det kunne være Den journalistiske Efteruddannelse og Foreningen for Undersøgende Journalistik.

»Vi har brug for et sted med gode udviklingsmuligheder. I stedet for at lappe på det, vi har, så har vi brug for et sted, hvor vi kan vokse og samarbejde med andre organisationer,« sagde formand Mogens Blicher Bjerregård på hovedbestyrelsesmødet i sidste uge.

Ud over lysten til at flytte sammen med KS fremhævede formanden, at det er et problem, at forbundet i dag reelt er fordelt på tre adresser i København. Det gør det svært at arbejde sammen på tværs.

Uffe Gardel, fællestillidsmand i Det Berlingske Hus, erklærede, at huset på Gammel Strand mere egner sig til et danseinstitut for Bournonville end til et fagforbund.

Der var bred enighed om, at netto-huslejen ikke må stige i forhold til nu, at det nye domicil skal ligge centralt, være nemt at komme til, handicapvenligt - og repræsentativt. Det står åbent, om DJ vil leje nye lokaler eller købe.

Flere af hovedbestyrelsens medlemmer talte med varme om Gammel Strand, men er klar til noget nyt:

»Det at flytte kan være med til at markere, at vi tør noget nyt,« sagde Lars-Bo Larsen, tillidsrepræsentant på Politiken.

Forbundets direktør, Linda Garlov, kunne fortælle, at ejendomsmæglere er enige om, at huset på Gl. Strand vil være nemt at sælge. Forbundet har bundet sig til at leje lokalerne i Læderstræde i ti år, men har ret til at fremleje dem. I alt hersker DJ over 3.000 kvadratmeter i København.

 

Magasin: 

Kommentar

Seneste jobopslag

Journalist til folkekirken.dk

Folkekirken.dk
Ansøgningsfrist: 01.02

Studentermedarbejder til Kommunikation i Danmarks Apotekerforening

Danmarks Apotekerforening
Ansøgningsfrist: 01.02

Sjællandske Medier søger redaktør til Næstved

Sjællandske Medier
Ansøgningsfrist: 09.02

Struktureret studentermedhjælper

Odense Kommune
Ansøgningsfrist: 18.02

Kommunikationsmedarbejder til Værket

Værket
Ansøgningsfrist: 08.02

Stærk researcher til arbejdslivet

Avisen.dk og Ugebrevet A4
Ansøgningsfrist: 30.01

Kommunikationskonsulent

Arkitektskolen Aarhus
Ansøgningsfrist: 05.02

Reporter til Børsens politiske redaktion

Børsen
Ansøgningsfrist: 25.01

SKRIFTLIGT VELFUNDERET JOURNALIST SØGES TIL NYE UDFORDRINGER

De Forenede Dampvaskerier A/S
Ansøgningsfrist: 25.01

Erfaren webjournalist med en solid værktøjskasse søges

Yngre Læger
Ansøgningsfrist: 26.01

Communications Manager

ShopGun
Ansøgningsfrist: 24.01

Stærk og kreativ nyhedsredaktør til TV 2 NEWS

TV2 NEWS
Ansøgningsfrist: 29.01

Danwatch søger erfaren graverjournalist

Danwatch
Ansøgningsfrist: 23.01

Dokumentarkompagniet søger dygtig tv-fortæller

Dokumentarkompagniet
Ansøgningsfrist: 24.01