2001-05

Videre med det visuelle

Det går stærkt fremad i den kun et år gamle specialgruppe, Visuelt Forum. Medlemstallet er fordoblet på et år, og til gruppens mange arrangementer er der altid ventelister. Arrangementer og efteruddannelse er gruppens satsningsområder. "I Visuelt Forum er der fagfe-stival hele året," lød det lidt stort i slaget fra formanden for Visuelt Forum, Gert Nielsen, da specialgruppen holdt generalforsamling den 4. marts.

Trofæ-jægeren

Egentlig er han ung med sine 32 år, men han har allerede haft et langt liv på toppen af dansk pressefotografi. Når han taler, veksler han mellem dengang og nu. Dengang blev han tændt af vildskab og spænding, nu er historierne blevet vigtigere. Men begejstringen over at blive hædret med fotopriser er præcis lige så stor i dag, som for 10 år og 16 priser siden. Jan Grarup. Jan Grarup. Jan Grarup. Jan Grarup.

Syv gange Jan

Årets Pressefoto udviklede sig til Jan'ernes fest. Ekstra Blads-fotografen Jan Grarup løb med fire diplomer, og freelancefotografen Jan Dagø snuppede tre. "Jeg er bare med i år," hvisker sidste års World Press-vinder Claus Bjørn Larsen, da Jan Grarup for fjerde gang denne eftermiddag er på vej op på vinderpodiet ved Årets Pressefoto - denne gang for at hente prisen som årets pressefotograf. Høfligt står Claus Bjørn Larsen nede i mængden af fotografer med armene fulde af Grarups diplomer.

Studietur til Irland

"En uge i Irland med lejlighed til at møde kvinder fra mange dele af det irske samfund." Sådan lyder tilbuddet fra Ligestillingsgruppen i Dansk Journalistforbund, der inviterer alle interesserede med på studierejse i august. På programmet står blandt andet møde med kvindelige parlamentarikere, besøg på medier, og udflugt i et "mandefrit" kvarter i Dublin. Formålet med rejsen er at undersøge, hvilke forandringer de irske kvinder har oplevet i de sene-ste ti år - med fokus på ligestilling.

Plads i DJE

Kommunikationsgruppen går efter en plads i DjEs bestyrelse. De vil have indflydelse på efteruddannelsens tilbud. DJ bakker op om ideen. "Jeg har talt med lederen af DjE om at få flere målrettede kurser til informations- og kommunikationsfolk. Vi har også brug for flere og kortere forløb," sagde formanden for K-gruppens bestyrelse, Karin Sloth, i sin beretning ved gruppens generalforsamling.

Omtale frabedes

Kommunikationschefer er trætte af fag- og brancheblade, der tilbyder redaktionel omtale, hvis firmaerne køber annoncer. Det udhuler den redaktionelle troværdighed, siger IBMs kommunikationschef Anders Lund. Han kalder Dansk Journalistforbunds holdning til problemet for 'slap'. Det er nærmest den omvendte verden. IBMs kommunikationschef langer ud efter medier, der tilbyder redaktionel omtale, hvis IBM køber annoncer. Samme signal kommer fra telekommunikationsfirmaet Alcatel.

Nej til gratisarbejde

Journaliststuderende tilbydes freelancearbejde uden betaling. Med en principbeslutning tager kredsen af journaliststuderende på DJH kraftigt afstand fra gratisarbejdet. Muligheden for at få artikler trykt og bragt med byline er sød musik i ørerne på journaliststuderende. På Danmarks Journalisthøjskole kan man finde plakater og opslag, hvor medier tilbyder journaliststuderende den eftertragtede spalteplads, men betalingen er ind imellem meget tynd. Så tynd, at den udbetales i ord: skribentens byline.

Sider

Subscribe to RSS - 2001-05

Seneste jobopslag

Danmarks dybdeborende erhvervsmedie udvider

InsideBusiness
Ansøgningsfrist: 30.10

Kunde- og kommunikationschef til Landbrugsstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet
Ansøgningsfrist: 08.11

Digital redaktionsleder til DR Aarhus

DR
Ansøgningsfrist: 13.11

Kommunikationskonsulent

Region Hovedstaden
Ansøgningsfrist: 13.11

Reporter og digi til DR Syd

DR
Ansøgningsfrist: 02.11

Allround Communicator

Grundfos Holding A/S
Ansøgningsfrist: 05.11

Jysk Fynske Medier søger en printredigerende

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 23.10

Journalist eller kommunikationsmedarbejder

DTU
Ansøgningsfrist: 27.10

Lokalredaktør på Langeland

Fyns Amts Avis
Ansøgningsfrist: 23.10

Kommunikatør med skarp pen og strategisk tæft til Nationalt Genom Center

Sundheds- og Ældreministeriet
Ansøgningsfrist: 30.10

Nyhedsredaktør til DR Sporten

DR
Ansøgningsfrist: 02.11

Finansministeriet søger presserådgiver til innovationsministeren

Finansministeriet
Ansøgningsfrist: 18.10

DIGITAL COMMUNICATOR

Grundfos Holding A/S
Ansøgningsfrist: 26.10

Politisk reporter til BTMX

BTMX
Ansøgningsfrist: 20.10

PR-specialist med kærlighed til fodbold

Geelmuyden Kiese
Ansøgningsfrist: 20.10

Journalist til Dagens Byggeri

FBG Medier
Ansøgningsfrist: 24.10

Skrivende og redigerende til debatredaktion på avis i fremgang

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 23.10